Zelensky: „Rusia se teme de noi”

11 Mai 2022
Zelensky: „Rusia se teme de noi”

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a vorbit miercuri studenților din mai multe școli și universități franceze (Sciences Po, Institutul Național al Serviciului Public, Politehnica, Institutul Național de Limbi și Civilizații Orientale și Universitatea Panthéon-Sorbonne) .După discurs, a avut loc o sesiune de întrebări și răspunsuri, scrie Le Monde

Trebuie să oprim agresiunea rusă, ei distrug orașe întregi”, a implorat președintele ucrainean. „De ce au tăiat capete? De ce au rupt degetele? De ce soldații ruși au violat copii în fața părinților lor?”, a mai spus președintele.

Rusia se teme de noi”

„Federația Rusă nu ne vede ca pe un stat independent, ea vrea să ne gestioneze toate interesele. Îi este frică de noi, de ceea ce am putea deveni fără ei”, a răspuns Zelensky la întrebarea unui student francez.

El a subliniat că „pedeapsa este inevitabilă pentru Rusia, tot ceea ce va face va duce la un viitor catastrofal pentru țara lor, cultura lor”. Dar „trebuie să restabilim dialogul și să aducem Rusia la masa negocierilor. Suntem gata să vorbim, să sperăm că nu este prea târziu”, a spus Volodimir Zelensky.

Dacă Ucraina ar fi făcut parte din NATO, nu ar fi fost război”

Șeful statului ucrainean a estimat miercuri că războiul nu ar fi avut loc dacă Ucraina ar fi făcut parte din NATO. „Sunt sigur că dacă Ucraina ar fi făcut parte din NATO, nu ar fi existat niciun război. »

Prin acțiunile sale, Rusia a împins Finlanda și Suedia în brațele NATO. Țările civilizate de astăzi vor să fie protejate de Rusia, să trăiască în siguranță.

Volodimir Zelensky pledează pentru integrarea deplină în Uniunea Europeană
Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a apărat miercuri integrarea Ucrainei în Uniunea Europeană (UE), în timp ce Emmanuel Macron a vorbit luni despre o „comunitate politică” europeană din care ar putea face parte Ucraina.

"Intrarea noastră nu poate decât să întărească UE. Nu putem fi ținuți la distanță, "primiți" fără să fim primiți în UE. Nu putem rămâne într-o incertitudine constantă. Ca un cuplu logodit a cărui căsătorie nu are loc niciodată. E ca și cum ai invita pe cineva fără a-i oferi un scaun. Nu este corect."  a mai spus Zelensky

Alte stiri din Externe

Ultima oră