Zelensky îi invită pe liderii occidentali să se uite în oglindă: "Stai în fața oglinzii în fiecare zi și întreabă-te, ai reușit să faci ceva?"

11 Apr 2022
Zelensky îi invită pe liderii occidentali să se uite în oglindă: "Stai în fața oglinzii în fiecare zi și întreabă-te, ai reușit să faci ceva?"

Într-un interviu exclusiv pentru postul american CBS, președintele ucrainean Volodymyr Zelensky cerut din nou țărilor occidentale să intensifice transporturile de arme și a vorbit despre responsabilitatea Occidentului în războiul din Ucraina, scrie Le Figaro.

Intrebat despre responsabilitatea Occidentului în evenimentele recente din țara sa, Zelensky a răspuns:

„Îmi amintesc, ne amintim cu toții, cărți despre cel de-al Doilea Război Mondial și despre diavolul în uniformă - Adolf Hitler. Sunt responsabile țările care nu au participat la război? Țările care au lăsat forțele germane să defileze prin Europa? Poartă lumea responsabilitatea pentru genocid? Da. Da. Când [aveți capacitatea de a] închide cerul – da, este înfricoșător, că ar putea începe un război mondial. E înfricoșător. Am înțeles. Și nu pot pune presiune pe acești oameni pentru că tuturor le este frică de război. Dar dacă mă intrebi dacă lumea [este responsabilă] pentru asta, eu cred că da. Eu cred asta. Stai în fața oglinzii în fiecare zi și întreabă-te, ai reușit să faci ceva? Sau nu ai putut face nimic? Veți găsi răspunsul în oglindă la această întrebare și la o altă întrebare – cine sunteți? Asta cred.”


Volodymyr Zelensky acuză Rusia că ocolește sancțiunile occidentale

Întrebat ce ar trebui să facă NATO după masacrul de la Bucha, președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a explicat: „Numărul unu, armele. Trebuie să fie foarte serioși în privința asta. Cu siguranță înțeleg despre ce vorbesc acum. Ei trebuie să furnizeze arme Ucrainei de parcă s-ar apăra pe ei înșiși și ca și cum și-ar apăra propriul popor. Ei trebuie să înțeleagă asta: dacă nu accelerează, ne va fi foarte greu să rezistăm acestei presiuni. Al doilea factor sunt sancțiunile. Pentru că am găsit unele lucruri în sancțiuni pe care experții financiari le pot ocoli ușor. Rusia le-a ocolit, iar asta este absolut adevărat. Lumea occidentală știe asta. Acest lucru nu ar trebui permis. Acesta nu este un film, este viața reală.

Nu vă mai temeți de Federația Rusă. Am arătat că nu ne este frică.

„Nu vreau să mă fac un erou. Îmi iubesc familia. Vreau să trăiesc încă mulți ani, dar aleg între a alerga sau a fi cu oamenii mei, desigur că sunt gata să-mi dau viață pentru țara mea”, a mai spus Volodimir Zelensky

Alte stiri din Externe

Ultima oră