În discursul de după victoria în alegeri Viktor Orban îl numește pe Volodimir Zelensky un "adversar"

04 Apr 2022
În discursul de după victoria în alegeri Viktor Orban îl numește pe Volodimir Zelensky un "adversar"

Președintele Ungariei Viktor Orban a trimis, în discursul său de victorie de duminică după realegerea sa, un mesaj nu numai pentru UE, ci și președintelui Ucrainei, Volodymyr Zelensky, scrie CNN"Orban si-a pierdut onestitatea in contactele cu Moscova" spusese Zelensky despre prim-ministrul Ungariei în discursul său din ziua de dinaintea alegerilor din Ungaria.

Ne vom aminti de această victorie până la sfârșitul vieții pentru că a trebuit să luptăm împotriva unui număr imens de adversari: stânga locală, stânga internațională de jur împrejur, birocrații de la Bruxelles, toți banii și instituțiile imperiului Soros, mass-media internațională și președintele ucrainean. Nu am avut niciodată atât de mulți oponenți în același timp", a spus el susținătorilor de la Budapesta.

 

Orban este cunoscut ca un aliat al președintelui rus Vladimir Putin. Campania electorală a fost dominată de invazia Ucrainei de către Rusia, care a pus sub semnul întrebării asocierea îndelungată a lui Orban cu Putin.

În timp ce Ungaria a susținut în cele din urmă majoritatea sancțiunilor UE de până acum, Orban a fost ferm că măsurile nu sunt extinse la importurile de petrol și gaze rusești. Majoritatea importurilor de petrol și gaze naturale ale Ungariei provin din Rusia.

"Orban si-a pierdut onestitatea in contactele cu Moscova" a spus Zelensky

In discursul său zilnic de duminică (3 aprilie) dimineata, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski îl criticase pe prim-ministrul Viktor Orban spunând ca îi lipseste "onestitatea":

"Întreaga Europă încearcă să oprească războiul, să restabilească pacea. Atunci de ce Budapesta oficială se opune întregii Europe, tuturor țărilor civilizate? Pentru ce? " 

"Aceasta se numește onestitatea de care îi lipsește domnului Orban. Poate că a pierdut-o undeva în contactele sale cu Moscova." a spus Zelensky"

Alte stiri din Externe

Ultima oră