Zelensky: "Știm cine încearcă să atenueze propunerile de sancțiuni. Cunoaștem pe toți cei care amână deciziile. Dar își vor schimba poziția"

09 Apr 2022
Zelensky: "Știm cine încearcă să atenueze propunerile de sancțiuni. Cunoaștem pe toți cei care amână deciziile. Dar își vor schimba poziția"

In mesajul video de vineri seara președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a spus ca sancțiunile existente nu sunt suficiente si că războiul Rusiei împotriva ucrainei s-ar putea sfârși cu o victorie a libertății mult mai devreme decât cred mulți dacă vor primi armele de pe lista pe care au furnizat-o aliaților.

"La fel ca masacrul de la Bucha, la fel ca multe alte crime de război rusești, lovitura cu rachete de pe Kramatorsk trebuie să fie una dintre acuzațiile la tribunal, ceea ce se va întâmpla.", a spus Zelensky

"Este necesar să se introducă un embargo energetic complet - pe petrol, pe gaz", a cerut el. 

"Băncile rusești trebuie, de asemenea, să fie complet deconectate de sistemul financiar global. Nu unele dintre ele, ci toate, întregul sistem bancar al Rusiei. Este inadmisibil că cea mai mare amenințare la adresa securității globale este găsirea drumului către bogăția globală", a mai spus presedintele

"Cred că moliciunea cu care unii din Occident încă tratează statul rus este greșită. Știm cine încearcă constant să atenueze propunerile de sancțiuni. Și vom face tot posibilul pentru a face în sfârșit Europa să înțeleagă: în orice caz, va trebui să impuneți sancțiuni cu adevărat principiale și cu adevărat puternice împotriva Rusiei. Și nu o restricție parțială a exporturilor rusești de energie. Nu o restricție parțială a navigației rusești. Cunoaștem pe toți cei care amână deciziile. Dar sunt încrezător că atât acești politicieni, cât și aceste țări își vor schimba poziția sub presiunea a tot ceea ce face Rusia împotriva ucrainenilor și împotriva libertății în Europa."

Alte stiri din Externe

Ultima oră