Serghei Lavrov acuză UE că a devenit „agresivă și beligerantă”: "este o anexă a NATO"

13 Mai 2022
Serghei Lavrov acuză UE că a devenit „agresivă și beligerantă”: "este o anexă a NATO"

Ministrul rus de externe, din ce în ce mai supărat de sprijinul occidental pentru Ucraina, a profitat de o călătorie în Tadjikistan pentru a transmite un mesaj europenilor, scrie AFP citată de Le Parisien

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a acuzat vineri Uniunea Europeană că s-a transformat într-un actor „agresiv și belicos” care urmează directivele NATO în conflictul din Ucraina.

„UE a evoluat de la o platformă economică constructivă, așa cum a fost creată, la un jucător agresiv și beligerant care își manifestă deja ambițiile cu mult dincolo de continentul european”, a spus Serghei Lavrov în timpul unei conferințe de presă de la Dușanbe, Tadjikistan.

Ca atare, el a considerat că „dorința Kievului de a deveni membru al Uniunii Europene nu este nesemnificativă”. Mai larg, el i-a acuzat pe europeni că se grăbesc „exact pe calea pe care NATO a trasat-o deja, confirmând astfel tendința de fuziune cu Alianța Nord-Atlantică și că UE va servi, de fapt, ca anexă” la „NATO”, a adăugat Lavrov din parcul unei reședințe oficiale, întrerupt de strigătele păunilor.

El a denunțat declarațiile președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a mers în India la sfârșitul lunii aprilie pentru o vizită menită să întărească legăturile strategice cu această țară care își manifestă neutralitatea în fața conflictului.

„Rezultatul războiului (din Ucraina) nu va determina doar viitorul Europei, dar va afecta profund și regiunea Indo-Pacific”, a spus ea.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră