Lavrov cere NATO să înceteze înarmarea Kievului pentru a rezolva „criza ucraineană”

30 Apr 2022
Lavrov cere NATO să înceteze înarmarea Kievului pentru a rezolva „criza ucraineană”

Într-un interviu publicat sâmbătă de Agenția oficială New China, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a cerut NATO și Statele Unite să nu mai livreze arme la Kiev dacă „sunt cu adevărat interesați de rezolvarea crizei ucrainene”, scrie TF1Info

Într-un interviu publicat sâmbătă de Agenția oficială New China, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a cerut NATO și Statele Unite să nu mai livreze arme Kievului dacă „sunt cu adevărat interesați de rezolvarea crizei ucrainene”.

„Un flux continuu de arme de toate felurile a intrat în Ucraina prin Polonia și alte țări NATO”, a spus Lavrov. „Dacă Statele Unite și NATO sunt cu adevărat interesate de rezolvarea crizei ucrainene, atunci mai presus de toate trebuie să se trezească și să nu mai livreze arme și muniții regimului de la Kiev”, a adăugat șeful diplomației ruse.

"Asistăm acum la clasica discuție dublă și ipocrizie a establishment-ului occidental. În timp ce își exprimă public sprijinul pentru regimul de la Kiev, țările NATO fac totul pentru a împiedica finalizarea operațiunii prin încheierea de acorduri politice”, a spus oficialul rus. „Există un flux neîncetat de arme către Ucraina prin Polonia și alte țări NATO. Toate acestea se fac sub pretextul „luptei împotriva invaziei”, când în realitate Statele Unite și UE se vor lupta împotriva Rusiei „până la ultimul ucrainean” și sunt complet indiferente față de soarta Ucrainei ca subiect independent al relațiilor internaționale”, adaugă ministrul.

Ofensiva rusă decurge conform planului, spune Lavrov
Aproximativ patruzeci de țări s-au întâlnit marți în Germania, în jurul Statelor Unite, pentru a coordona o accelerare a aprovizionării cu echipamente militare pe care le cere Kievul. În timp ce Statele Unite și Ucraina raportează o întârziere a ofensivei ruse din Donbass, a cărei cucerire totală a devenit prioritatea Moscovei, Serghei Lavrov a asigurat că ofensiva decurge conform planului.

"Operaţiunea militară specială care a început pe 24 februarie se desfăşoară strict conform planului. Toate obiectivele operaţiunii militare speciale vor fi atinse în ciuda obstacolelor adversarilor noştri", a spus el.

În orele premergătoare acestui interviu, Lavrov i-a făcut confidențe canalului saudit de televiziune Al Arabiya. „Sancțiunile sunt cu noi de zeci de ani, nu am trăit niciodată o zi în istoria Uniunii Sovietice sau în istoria Federației Ruse în care nu au existat sancțiuni”, a spus oficialul ministru al Afacerilor Externe.

„Nu ne putem baza pe Occident pentru nimic, mai ales în domeniile vieții de zi cu zi, economie, tehnologie, alimentație ca nevoi zilnice, cu națiunea noastră strategică”, a spus el, menționând că dacă Occidentul recunoaște că a fost „înșelat” și „a greșit" despre acțiunile sale față de Rusia, atunci există o șansă de "reluare a relațiilor pe parcurs".

Alte stiri din Externe

Ultima oră