SUA interzic importul de vodkă, diamante si fructe de mare din Rusia

11 Mar 2022
SUA interzic importul de vodkă, diamante si fructe de mare din Rusia

Președintele Joe Biden tocmai a anunțat că Statele Unite revocă statutul de „națiune favorizată” Rusiei în schimburile comerciale si vrea să interzică importurile de vodcă, diamante și fructe de mare din Rusia,scrie BFMTV.

„Vom interzice importul mai multor produse rusești, în special vodcă și diamante, a anunțat președintele american în timpul unui discurs la Casa Albă. Națiunile G7 vor izola Rusia de FMI și Banca Mondială. "

Președintele Joe Biden a cerut Statelor Unite să revoce statutul de „națiune cea mai favorizată” al Rusiei, ceea ce ar deschide ușa către noi tarife mai putin competitive pentru Moscova în urma invaziei sale din Ucraina. 

În plus, Departamentul de Comerț al SUA a anunțat vineri interzicerea exporturilor de bunuri de lux către Rusia și Belarus, ca răspuns la invazia Ucrainei.

„Nu vom permite lui (Vladimir) Putin și prietenilor săi să continue să trăiască în opulență provocând suferințe enorme în toată Europa de Est”, a declarat secretarul american pentru comerț, Gina Raimondo.
Acest nou anunț vine după ce Joe Biden a anunțat excluderea Rusiei din regimul normal de reciprocitate care guvernează comerțul mondial.

Tutun, bijuterii, antichități
Interdicția vizează și oligarhii ruși și belarusi care locuiesc în străinătate și care l-au „sprijinit pe Putin”. Ministerul a clarificat că aceste persoane sunt incluse pe lista neagră de Trezoreria SUA.

Alte stiri din Externe

Ultima oră