Putin vrea să depășească „dificultățile colosale” cauzate de sancțiuni în ceea ce privește produsele de înaltă tehnologie

18 Iul 2022
Putin vrea să depășească „dificultățile colosale” cauzate de sancțiuni în ceea ce privește produsele de înaltă tehnologie

Președintele rus Vladimir Putin a cerut luni, 18 iulie, să se depășească dificultățile grave pe care le ridică sancțiunile care privează Rusia  de înaltele tehnologii occidentale de care este foarte dependentă, scrie Le Figaro. 

„ Conștienți de dificultățile colosale cu care ne confruntăm, vom căuta intens și inteligent soluții noi ”, a spus el în cadrul unei întâlniri difuzate la televiziunea publică, menționând că țara sa se confruntă cu un blocaj „aproape total ” al accesului la tehnologiile occidentale.

„Înțelegem că aceasta este o provocare majoră pentru țara noastră, totuși nu ne vom pierde firea sau nu vom avea zeci de ani din progresul nostru inversat", a insistat Putin citat de agentia TASS

„[Suntem] conștienți de cantitatea uriașă de obstacole” care se ridică, așa că Rusia va „căuta soluții noi, folosind în același timp propriile capacități tehnologice disponibile în țară și cercetarea companiilor ruse inovatoare”, a explicat Putin.

"Evident, nu ne putem dezvolta izolat de restul lumii. Și nu o vom face. Este imposibil în lumea actuală să emitem doar ca decret și să ridicăm un gard uriaș. Este pur și simplu imposibil", a spus el și a subliniat sarcinile prioritare.

Potrivit președintelui, una dintre astfel de sarcini este dezvoltarea tehnologiilor end-to-end, care au o influență majoră asupra schimbărilor structurale din economie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră