Putin: „În UE va fi un val de radicalism și o schimbare de elită”

18 Iun 2022
Putin: „În UE va fi un val de radicalism și o schimbare de elită”

Situația actuală din Europa „va duce la un val de radicalism și, în viitor, la o schimbare de elită” a afirmat președintele rus, Vladimir Putin, vorbind de la Forumul Economic de la Sankt Petersburg, denunțând că „interesele reale ale oamenilor din Europa au fost lăsate deoparte”, scrie La Repubblica

 „Europa și-a pierdut suveranitatea politică”, a adăugat el, referindu-se la presupusa influență a SUA asupra deciziilor UE.

În viitorul apropiat, Europa se poate aștepta la destabilizare, la o creștere a populismului și a radicalismului, precum și la o schimbare a elitelor conducătoar

„Proceduri democratice, alegeri în aceeași Europă - uneori te uiți la ce se întâmplă acolo, ce forțe ajung la putere. Toate acestea arată ca un ecran”, a spus președintele.

Potrivit lui Putin, partidele politice „seamănă cu gemenii”, se înlocuiesc reciproc, în timp ce nu au loc schimbări reale, iar interesele cetățenilor și afacerile naționale sunt împinse „în curtea din spate, la periferie”.

O astfel de separare de cerințele societății, potrivit președintelui Rusiei, trebuie să conducă inevitabil la o creștere a populismului și a mișcărilor radicale. De asemenea, ede așteptat degradarea socio-economică a societății europene.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră