Putin: Rusia nu are „nimic împotriva” aderării Ucrainei la Uniunea Europeană

17 Iun 2022
Putin: Rusia nu are „nimic împotriva” aderării Ucrainei la Uniunea Europeană

Moscova are încă o viziune vagă asupra aspirațiilor Kievului de a adera la NATO. Cu toate acestea, „UE nu este o alianță militară”, a declarat Vladimir Putin, afirmând că nu se opune deciziei Ucrainei de a adera la cei 27, scrie LeFigaro.

Rusia nu are „nimic împotriva” posibilei aderări a Ucrainei la Uniunea Europeană, a asigurat vineri, 17 iunie, președintele rus Vladimir Putin, după decizia Comisiei Europene de a recomanda acordarea statutului de candidat Kiev la UE.

"Nu avem nimic împotrivă, este decizia lor suverană de a se alătura sau nu la uniuni economice (...) Este treaba lor, treaba poporului ucrainean", a spus Vladimir Putin în cadrul sesiunii plenare a Forumului Economic de la Sankt Petersburg ( Nord Vest).

Rusia, care conduce o ofensivă în Ucraina din 24 februarie, are o viziune vagă asupra aspirațiilor Kievului de a adera la NATO - pe care Moscova o consideră o amenințare la adresa securității sale - dar „în măsura în care integrarea lor e economică, este alegerea lor”, a spus Vladimir Putin. .

„UE nu este o alianță militară, spre deosebire de NATO”, a subliniat el.

Președintele rus a spus însă că „Ucraina se va transforma într-o semi-colonie” de țări occidentale dacă va adera la UE. „Aceasta este părerea mea”, a adăugat el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră