Putin a făcut „o mare greșeală” și „va pierde acest război” spune Justin Trudeau

10 Mar 2022
Putin a făcut „o mare greșeală” și „va pierde acest război” spune Justin Trudeau

Premierul canadian Justin Trudeau a declarat, joi, la Varșovia, că președintele rus Vladimir Putin „a făcut o mare greșeală” atacând Ucraina și că va pierde războiul pe care l-a început, spune radioteleviziunea belgiana RTBF.

„Vladimir Putin a făcut o mare greșeală și va pierde acest război pe care l-a început, din cauza curajului, rezistenței și inspirației pe care acești curajoși ucraineni le oferă. Dar și datorită unității, fermității țărilor aliate”, a spus domnul Trudeau, repetând aceeași propoziție în franceză și engleză, în cadrul unei conferințe de presă cu președintele polonez Andrzej Duda.

Aliații „nu vor permite, nu îi pot permite lui Putin să câștige după ce a încălcat regulile internaționale, țintește civili, invadează țara vecină”, a continuat premierul.


„Vom face totul, a insistat el, pentru a ne asigura că Putin se confruntă cu consecințe grave pentru alegerile sale și pentru orice alegere proastă pe care o poate face în zilele și săptămânile următoare”.

Potrivit acestuia, Vladimir Putin „a contat pe faptul că democrațiilor le este uneori dificil să se înțeleagă, dar a găsit în schimb o unitate, o ferocitate în răspunsul nostru economic care a demonstrat cum democrațiile pot și vor apăra principiile pe care s-au întemeiat. ”.

„Polonia și Canada au fost printre țările care ne-au împins cel mai mult să acționăm”, a spus el.

La rândul său, președintele polonez s-a pronunțat și în favoarea sancțiunilor „multidirecționale” și „fulger” destinate să lovească economia rusă, pe de o parte, și Vladimir Putin și anturajul său, pe de altă parte, despre care speră că vor răspunde pentru „crime de război” în fața Curții Penale Internaționale, spune Le Devoir.

Alte stiri din Externe

Ultima oră