Pentagonul respinge definitiv ideea de a oferi Ucrainei avioane MIG-29

10 Mar 2022
Pentagonul respinge definitiv ideea de a oferi Ucrainei avioane MIG-29

Pentagonul a declarat că se va opune oricărui plan ca națiunile NATO să furnizeze Ucrainei avioane de luptă, calificând o astfel de inițiativă drept „cu risc ridicat” care nu ar schimba semnificativ eficiența Forțelelor Aeriene Ucrainene, scrie Associated Press.

Secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a declarat reporterilor că secretarul Apărării Lloyd Austin a vorbit miercuri cu omologul său polonez și i-a spus evaluarea SUA. El a spus că SUA urmăresc alte opțiuni care ar oferi Ucrainei nevoi militare mai critice, cum ar fi sistemele de apărare aeriană și de arme anti-blindate.

Polonia a spus că este pregătită să predea NATO avioane MiG-29 care ar putea fi apoi livrate Ucrainei, dar Kirby a spus că serviciile de informații americane au ajuns la concluzia că ar putea fi considerată o escaladă și ar putea declanșa o reacție „semnificativă” a Rusiei.

Remarcile lui Kirby au urmat comentariilor sale dintr-o declarație de marți, care respingeau oferta Poloniei de a oferi Statelor Unite avioane de luptă pentru transferul în Ucraina.

El a spus că țările NATO individuale se pot hotărî cu privire la asistența pe care să o acorde Ucrainei, dar se îndoiește că vreuna ar oferi luptători fără sprijinul SUA.

Sursa: Associated Press

Alte stiri din Externe

Ultima oră