Partidul lui Erdogan, umilit a doua oară la Istanbul

24 Iun 2019 | scris de M.C.
Partidul lui Erdogan, umilit a doua oară la Istanbul

Candidatul opoziţiei din Turcia, Ekrem Imamoglu, a câştigat şi alegerile de duminică de la Istanbul, după ce s-a impus şi la scrutinul din martie, care a fost anulat. 

Însă, de această dată, Ekrem Imamoglu a câștigat și mai clar alegerile pentru primărie, obținând 54% din voturi, cu 800.000 mai multe decât candidatul partidului de guvernământ.

“Conform rezultatelor, rivalul meu Ekrem Imamoglu conduce cursa. Îl felicit şi îi urez succes. Sper că va servi bine Istanbulul”, a spus fostul premier Binali Yildirim.

Ekrem Imamoglu a declarat că acest succes reprezintă un nou început şi şi-a îndemnat alegătorii să se bucure fără să îi jignească pe rivali.

El a precizat, potrivit Hurriyet, că în seara de 31 martie, după alegerile care au fost anulate, câştigate tot de el, “ceasul democraţiei nu a funcţionat”.

Rezultatul scrutinului de duminică este considerat important pentru viitorul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan care, în calitate de fost primar al Istanbulului, a afirmat în repetate rânduri că cine câştigă Istanbulul, câştigă întreaga Turcie.

Imamoglu are 49 de ani, este membru al Partidului Popular Republican şi este primar al districtului Beylikduzu din Istanbul.

Yildirim este membru fondator al AKP, partidul lui Erdogan, şi a fost prim-ministru în perioada 2016 - 2018, când Turcia a devenit o democraţie prezidenţială.

UPDATE

Zeci de oameni au ieșit în stradă, după ce candidatul opoziției, Ekrem Imamoglu, reprezentant al Partidului Republican al Poporului (CHP), a câștigat pentru a doua oară alegerile locale din Istanbul.

Este o înfrângere umilitoare pentru preşedintele turc Recep Erdogan, chiar în fieful său electoral, metropola Istanbul.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră