ÎNREGISTRARE AUDIO Care au fost ultimele cuvinte ale jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, ucis la Istanbul

10 Dec 2018 | scris de A.V.
ÎNREGISTRARE AUDIO Care au fost ultimele cuvinte ale jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, ucis la Istanbul

Jamal Khashoggi, un jurnalist saudit critic al puterii de la Ryad, care era colaborator al cotidianului Washington Post, a fost ucis la 2 octombrie în consulatul saudit din Istanbul. 

Ultimele cuvinte ale jurnalistului au fost ''nu pot să respir'', a anunţat duminică CNN, citând o sursă care pretinde că a citit transcrierea unei înregistrări audio a crimei.

Această sursă, a cărei identitate nu a fost precizată de CNN, a declarat că transcrierea arată că uciderea jurnalistului saudit a fost premeditată şi că au fost efectuate mai multe apeluri în timpul uciderii acestuia pentru a descrie desfăşurarea operaţiunii, efectuată la consulatul saudit din Istanbul.

Potrivit CNN, oficiali turci cred că aceste apeluri telefonice au fost adresate unor oficiali saudiţi cu rang la Ryad.

Transcrierea comportă descrieri ale unei lupte dintre jurnalistul Khashoggi şi ucigaşii săi şi conţine sunete înregistrate pe bandă în timp ce corpul disidentului ''era dezmembrat''.

Transcrierea originală a fost efectuată de serviciile de informaţii turce.

CNN indică faptul că sursa sa a citit o versiune tradusă a acestei transcrieri şi a fost informată despre investigaţia făcută de autorităţile turce privind moartea jurnalistului.

 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră