Părți din cadavrul jurnalistului Jamal Khashoggi ar fi fost găsite în grădina consulului saudit, potrivit Sky News

23 Oct 2018
Părți din cadavrul jurnalistului Jamal Khashoggi ar fi fost găsite în grădina consulului saudit, potrivit Sky News

O știre deocamdată neconfirmată oficial vine să adauge detalii oribile la dosarul uciderii jurnalistului saudit Jamal Khashoggi. Postul de televiziune Sky News susține, citând surse neoficiale, că părți din cadavrul jurnalistului ar fi fost găsite în grădina reședinței consulului saudit la Istanbul.

Reamintim că Jamal Khashoggi, un critic al regimului din Arabia Saudită, care semna în paginile cotidianului american The Washington Post, s-a prezentat la 2 octombrie la sediul consulatului saudit din Istanbul, pentru a obține documente care să dovedească faptul că era divorțat. Jurnalistul intenționa să se recăsătorească, iar logodnica lui, turcoaică, l-a însoțit până la intrarea în consulat.

Khashoggi a intrat, dar nu a mai ieșit de acolo.

Turcia a susținut că jurnalistul saudit a fost ucis în interiorul consulatului, iar cadavrul său tranșat și posibil îngropat în curtea reședinței consulului. Arabia Saudită a negat inițial, pentru ca sâmbătă să recunoască oficial că jurnalistul a murit la consulat, în urma unei confruntări.

Potrivit Sky News, părți din cadavru ar fi fost găsite în grădina reședinței consulului saudit la Istanbul. Sursele citate de Sky News susțin că jurnalistul a fost tranșat și desfigurat.

O sursă ar fi sugerat Sky News că părți din cadavru ar fi fost descoperite în grădina casei, care se află la 500 de metri de consulat, iar alte părți au fost înfășurate într-un covor și predate unui colaborator care a fost însărcinat cu debarasarea de probe.

Informația apare la câteva zile de la percheziționarea sediului consulatului saudit din Istanbul, dar și în ziua în care președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a susținut un discurs în Parlament pe tema uciderii jurnalistului saudit.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Edogan, a asigurat marţi că jurnalistul opozant saudit a fost victima unui asasinat premeditat.

Erdogan a prezentat cronologia acestei operaţiuni, despre care a spus că a fost una planificată, conform 'indiciilor solide' de care dispun până în prezent autorităţile turce.

Alte stiri din Externe

Ultima oră