959 de militari ucraineni din Azovstal s-au predat, spune Kremlinul

18 Mai 2022
959 de militari ucraineni din Azovstal s-au predat, spune Kremlinul

Ministerul rus al Apărării a anunțat miercuri, 18 mai, că 959 de soldați ucraineni, ascunși pe șantierul siderurgic Azovstal din Mariupol, s-au predat de luni, scrie AFP citata de Le Figaro.

„În ultimele 24 de ore, 694 de luptători, inclusiv 29 răniți, s-au predat. Din 16 mai, 959 de combatanţi, inclusiv 80 de răniţi, au devenit prizonieri”, se arată într-un comunicat al ministerului. Potrivit aceleiași surse, 51 dintre ei au fost internați în Novoazovsk, localitate aflată sub controlul rușilor și al aliaților lor separatiști. Ministerul nu a dat nicio indicație cu privire la soarta pe care a rezervat-o acestor prizonieri, în timp ce autoritățile ruse au indicat în repetate rânduri că nu îi consideră pe unii dintre ei soldați, ci combatanți neonaziști.

Autoritățile ucrainene vor să organizeze un schimb de prizonieri de război. Acești soldați ucraineni au fost baricadați în galeriile subterane ale uriașei oțelării Azovstal, devenind un simbol internațional al rezistenței la ofensiva rusă lansată pe 24 februarie.

Portul strategic Mariupol în care se află amplasamentul industrial a fost complet devastat de lupte.

Alte stiri din Externe

Ultima oră