Ultimii luptători ucraineni din Azovstal au plecat din Mariupol în autobuze: "Garnizoana Mariupol și-a încheiat misiunea de luptă”

17 Mai 2022
Ultimii luptători ucraineni din Azovstal au plecat din Mariupol în autobuze: "Garnizoana Mariupol și-a încheiat misiunea de luptă”

Unitatea ucraineană ascunsă sub oțelăria Azovstal din Mariupol a declarat luni că garnizoana sa îndeplinește ordinele de a salva viețile trupelor , scrie La Repubblica.

„Apărătorii din Mariupol au executat ordinul. În ciuda tuturor dificultăților, au respins forțele copleșitoare ale inamicului timp de 82 de zile și au permis armatei ucrainene să se regrupeze, să antreneze mai mult personal și să primească arme din țările partenere. Pentru a salva vieți, întreaga garnizoană Mariupol pune în aplicare decizia (de evacuare) aprobată de Comandamentul Suprem și speră în sprijinul poporului ucrainean."  a declarat într-un mesaj video comandantul regimentului Azov, Denis Prokopenko.

 

 264 de militari evacuați din Azovstal

Luni seara Ucraina a confirmat evacuarea a 264 de militari din combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol. Este vorba despre 53 de soldați răniți, duși la Novoazovsk, și alți 211 luptători aduși la Olenivka, în teritoriul controlat de separatiștii pro-ruși din Donețk. Aceștia din urmă au fost apoi aduși înapoi în zone aflate în mâinile forțelor ucrainene, ca parte a unui schimb de prizonieri. a raportat de Statul Major al Kievului pe Facebook.

Garnizoana Mariupol și-a încheiat misiunea de luptă. Comandamentul Suprem Militar a ordonat comandanților unităților staționate la Azovstal să salveze viețile personalului", a spus Statul Major ucrainean, precizând că "eforturile de ajutorare a apărătorilor care au rămas pe teritoriul Azovstal continuă”. "Apărătorii Mariupol sunt eroii timpului nostru. Ei sunt pentru totdeauna în istorie", a continuat comandamentul de la Kiev. 

„Prin menținerea pozițiilor în Azovstal, ei nu au permis inamicului să transfere grupuri de până la 17 grupuri de batalion (aproximativ 20.000 de personal) în alte zone. Acest lucru a împiedicat implementarea planului de capturare rapidă a Zaporizhzhia, accesul la granița administrativă a regiunilor Donețk și Zaporizhzhia "  

Alte stiri din Externe

Ultima oră