„Rușii scriu propoziții ale trupei Kalush pe bombele aruncate în Azovstal”, spune primăria din Mariupol

15 Mai 2022
„Rușii scriu propoziții ale trupei Kalush pe bombele aruncate în Azovstal”, spune primăria din Mariupol

Ucrainenii îi acuză pe ruși că au scris pe bombe, probabil destinate Azovstal, cuvintele rostite de trupa ucraineană Kalush după victoria de la Eurovision pentru a salva oțelăria din Mariupol de sub asediul rușilor, scrie La Repubblica citând presa din Ucraina. 

Informația vine de la consilierul primarului din Mariupol Petro Andriușenko care publică câteva imagini pe Telegram, relansate imediat de presa ucraineană. 

„Aceasta este reacția armatei ruse la victoria noastră la Eurovision 2022”, scrie Andriușcenko, în textul care însoțește cele trei fotografii, în care își denunță „furia”.

În fotografiile, cărora este imposibil de verificat autenticitatea sau modul în care ar fi intrat în posesia ucrainenilor, se pot vedea bombele, încă ne aruncate, scrise în engleză și în rusă cu marker negru. „Help Mariupol, help Azovstal now”, este scris în engleză pe un dispozitiv, cuvintele rostite de solistul Kalush, Oleh Psjuk, la finalul spectacolului. 

Toate bombele arată data de ieri, '14.05'. Pe o altă bombă, conform Ukrinform, în rusă apare inscripția „Kalush, așa cum ai cerut. Pe Azovstal”. Pe un alt dispozitiv, tot în rusă, citim cuvintele Eurovision 2022 și „Azov”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră