Un comandant ucrainean asediat în Azovstal îi cere ajutor lui Elon Musk: "Daca nu tu, cine altcineva?"

12 Mai 2022
Un comandant ucrainean asediat în Azovstal îi cere ajutor lui Elon Musk: "Daca nu tu, cine altcineva?"

Un comandant ucrainean dintre luptătorii asediați de forțele ruse la fabrica Azovstal din Mariupol a făcut miercuri un apel la ajutor direct miliardarului american Elon Musk pentru a-i salva, scrie AFP citată de OuestFrance.

„Oamenii spun că vii de pe altă planetă pentru a-i învăța pe oameni să creadă în imposibil. […] Acolo unde locuiesc, este aproape imposibil să supraviețuiesc”, a scris pe Twitter Serghei Volyna, comandantul Brigăzii 36 a Marinei Mariupol, rezistenți eroici de la începutul invaziei Ucrainei.

„Ajută-ne să părăsim Azovstal într-o țară terță. Daca nu tu, cine altcineva? Dă-mi un indiciu”, a continuat el, indicând că și-a creat un cont pe Twitter special pentru a-l provoca direct pe cel mai bogat om din lume care încearcă să cumpere rețeaua de socializare cu 44 de miliarde de dolari.

Militarul a cerut „fiecărei persoane de pe planeta Pământ” să ajute să se asigure că Elon Musk a aflat despre mesajul său.

Ultimii rezistenți
Kiev a declarat săptămâna aceasta că peste o mie de soldați, mulți dintre ei răniți, se aflau încă în profunzimile oțelăriei care găzduiește un labirint subteran din epoca sovietică. Este singurul grup de rezistență rămas în orașul port strategic Mariupol, controlat acum de ruși.

Femeile, copiii și bătrânii au fost evacuați în cadrul unei misiuni umanitare coordonate de Națiunile Unite și Crucea Roșie (CICR).

Elon Musk are 92 de milioane de urmăritori pe Twitter iar utilizatorii din Ucraina s-au înmulțit pentru a fi informați și a cere ajutor.

Un transport de terminale de la serviciul de internet prin satelit Starlink al lui Elon Musk a sosit în Ucraina la începutul lunii martie, pentru a ajuta la conectarea la internet în zonele afectate de atacurile armatei ruse care a invadat țara pe 24 februarie.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră