Nevestele soldaților din Azovstal fac apel la președintele chinez pentru ajutor: "Avem încredere în China, puternică și nobilă"

14 Mai 2022
Nevestele soldaților din Azovstal fac apel la președintele chinez pentru ajutor: "Avem încredere în China, puternică și nobilă"

Rudele luptătorilor ucraineni blocați în oțelăria Azovstal, ultimul grup de rezistență la forțele rusești din portul strategic Mariupol, au făcut apel sâmbătă la ajutor președintelui chinez Xi Jinping, cerându-i să ajute la evacuarea acestora, scrie AFP citata de Le Figaro

„Există o persoană în lume căreia lui Putin i-ar fi greu să-i spună nu. Avem încredere că China, puternică și nobilă, poate lua decizii dificile pentru o cauză bună”, a lansat, în cadrul unei conferințe de presă la Kiev, Natalia Zarytska, soția unui luptător.

„Facem apel la Excelența Sa, președintele chinez Xi Jinping, să arate (…) o mare înțelepciune orientală și să lucreze pentru salvarea apărătorilor lui Mariupol”, a adăugat ea, într-o încăpere în care fusese atârnat un portret al liderului chinez.

Citând mesajele trimise de soțul ei, ea a susținut că rușii întârzie în mod deliberat lucrurile, pentru a prelungi „tortura” luptătorilor.

Anna Ivleeva, soția unui soldat ucrainean care se află pe Azovstal, a adăugat că liderul chinez ar putea avea un dialog cu Putin. „De aceea, vă cerem foarte mult să purtați acest dialog fructuos și, cu ajutorul procedurii de extracție, să ne duceți luptătorii într-o țară terță”, a spus ea.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră