"Încercăm să bombardăm într-un mod foarte delicat”, spune ambasadorul Rusiei la ONU

23 Mar 2022
"Încercăm să bombardăm într-un mod foarte delicat”, spune ambasadorul Rusiei la ONU

„Încercăm să bombardăm într-un mod foarte delicat”, a declarat Ghenadi Gatilov, ambasadorul Rusiei la ONU, luni, la radiodifuziunea elvețiană RTS. Potrivit acestuia, Rusia nu invadează Ucraina, ci doar luptă cu neonaziştii.

Întrebat despre masacrul civililor, femeilor și copiilor comis în Ucraina, ambasadorul, care aparține primului cerc diplomatic al Kremlinului,întoarce responsabilitatea pentru fapte: „Suntem în favoarea opririi masacrului, dar trebuie să vă uitați la situația reală: masacrul este săvârșit de cealaltă parte, de radicalii ucraineni și neonaziști.Nu invadăm Ucraina, desfășurăm operațiuni militare limitate, pentru că nu s-a putut tolera mai multă suferință pentru rușii care trăiesc de 8 ani în Donbass”.

Informații distorsionate
Confruntat cu mărturii copleșitoare despre atentatele de la Mariupol, de exemplu, Ghenadi Gatilov minimizează faptele prezentate: „Vă invit să nu vă uitați doar la informațiile pe care le primiți din presa occidentală, pentru că sunt denaturate în mai multe feluri”.

Potrivit acestuia, mass-media occidentală nu este echilibrată. "Trebuie să urmăriți și ce se difuzează la televiziunea rusă. Nu ne luptăm cu ucraineni sau cu alți oameni, ci cu batalioane neonaziste și atacăm instalații militare. De aceea această operațiune durează atât de mult".

Nu facem ca americanii
Potrivit ambasadorului rus la ONU, dacă operațiunea este încă în desfășurare, este pentru că Rusia încearcă să nu facă ca americanii din Vietnam, Afganistan sau Irak, bombardând zonele în care locuiesc civili. "Încercăm să o facem într-un mod foarte delicat, fără a răni populațiile civile. Avem un război informațional. Pe ecranele de televiziune sunt afișate multe „știri false”.

Rusia va ajunge cu o Ucraina distrusă, o NATO întărită și sancțiuni europene foarte dure. Nu a pierdut țara totul? „Desigur, suferim de pe urma sancțiunilor”, recunoaște diplomatul. „Dar trebuie să terminăm cu neonaziştii, pentru că creează o ameninţare nu numai pentru Rusia, dar veţi vedea în viitor, dacă acest lucru va continua, va crea o ameninţare pentru toată Europa şi va crea o nun nou război rece”, avertizează Ghenadi Gatilov.

Rusia, însă, nu are intenția de a „denazifica” alte țări europene.

„Acesta nu este scopul nostru. Scopul nostru este să salvăm populațiile ruse din Ucraina în primul rând”.


Sursa: RTS

Alte stiri din Externe

Ultima oră