Imaginile cu Donald Trump ridicând pumnul în aer, cu sânge pe față, vor schimba cursul alegerilor prezidențiale

14 Iul 2024
Imaginile cu Donald Trump ridicând pumnul în aer, cu sânge pe față, vor schimba cursul alegerilor prezidențiale

Imaginile cu Donald Trump ridicând pumnul în aer, cu sânge pe față, în timp ce era evacuat de pe scenă de către Serviciul Secret nu sunt doar istorice – acest act șocant de violență va avea inevitabil un efect asupra campaniei electorale și va schimba cu siguranță cursul alegerilor prezidențiale din noiembrie.

Imaginea a fost postată rapid pe rețelele de socializare de fiul său lui Trump, care a adnotat: ”Acesta este luptătorul de care America are nevoie”"

Președintele Joe Biden a apărut la TV la scurt timp după atacul asupra lui Trump și a declarat că nu există loc în America pentru o astfel de violență politică. El și-a exprimat îngrijorarea pentru adversarul său republican și a spus că speră să vorbească cu el mai târziu.

Campania electorală a lui Biden a întrerupt toate declarațiile politice și face demersuri pentru a retrage cât mai repede posibil reclamele de la televiziune, evident în ideea că ar fi nepotrivit să-l atace pe Donald Trump în acest moment, concentrându-se în schimb pe difuzarea unor mesaje de condamnare a ceea ce s-a întâmplat.

Politicieni din tot spectrul politic american – oameni care sunt de acord cu foarte puține alte lucruri – s-au reunit în a susține ideea că violența nu are loc într-o democrație.

Foștii președinți Barack Obama, George W Bush, Bill Clinton și Jimmy Carter au reacționat extrem de rapid în a denunța violența și și-au exprimat ușurarea că Trump nu a fost grav rănit.

Dar unii dintre cei mai apropiați aliați și susținători ai lui Trump îl învinuiesc deja pe Biden pentru acest act de  violență, un congresman republican acuzându-l pe președinte de ”incitare la asasinare”, într-o postare făcută pe X.

Senatorul JD Vance, despre care se spune că se află printre printre politicienii cu reale șanse în a deveni candidatul la vicepreședinție al lui Trump, a spus că retorica din campania lui Biden a condus direct la acest incident.

Alți politicieni republicani spun lucruri similare, care vor fi aproape sigur condamnate de adversarii lor ca fiind incendiare într-un moment periculos în politica americană.

În urma acestui incident profund șocant, se pot remarca deja noile linii de confruntare, una care va remodela campania electorală și care ar putea deveni una extrem de urâtă! 

Alte stiri din Externe

Ultima oră