"We are f...ed!" - democrații, disperați din cauza performanței lui Biden în prima dezbatere cu Trump

28 Iun 2024
"We are f...ed!" - democrații, disperați din cauza performanței lui Biden în prima dezbatere cu Trump

”Suntem terminați!” - Democrații au fost cuprinși de disperare din cauza modului în care Joe Biden s-a prezentat în dezbaterea de joi seara, o apariție atât de ezitantă încât unii chiar și-au pus problema dacă actualul președinte ar trebui să rămână candidatul partidului la alegerile din noiembrie, scrie CNN.

Biden a apărut pe scenă cu o voce moale, ezitantă și cu o privire pierdută, s-a chinuit să-și termine, în anumite momente, frazele și a cedat teren în fața contracandidatului său în probleme precum avortul, unde democrații au un avantaj în fața opiniei publice.

Au fost necesare doar câteva minute pentru ca democrații să realizeze cât de dezastruoasă e situația.

”Biden arată și sună groaznic. Este incoerent!”, a comentat un democrat care a lucrat în administrația Biden.

”Oribil!”, a spus un alt activist democrat.

Un alt reprezentant democrat, care a activat în campania sa electorală, a concluzionat simplu: „Suntem terminați”.

Trump a folosit din plin inconsistența și slăbiciunea contracandidatului său, punctând de fiecare dată în favoarea sa. De exemplu, la un moment dat, l-a ridiculizat pe Biden: ”Nu înțeleg ce-a spus la sfârșitul propoziției, de fapt, nici el cred că nu știe!”.

Pe măsura ce dezbaterea a înaintat, în rândul democraților s-a născut o întrebare aproape existențială: Ar trebui altcineva să fie candidatul democrat la președinție?

”Este greu să argumentezi că Biden ar trebui să fie candidatul nostru,” a spus un activist care a fost implicat în campanii electorale la toate nivelurile de peste un deceniu.

Dezbaterea de joi seara dintre Trump și Biden a fost una istorică din multe motive, dar nu în ultimul rând pentru că are loc înainte ca fiecare dintre cei doi să fie nominalizat oficial de către partidele care îi susțin.

Convenția Națională Democrată este programată să înceapă pe 19 august în Chicago, iar prestația lui Biden din această noapte ar putea duce la o schimbare a candidatului.

Până acum, Biden nu a avut un contracandidat serios în obținerea nominalizării democraților pentru Casa Albă și mulți consideră că în acest moment al campaniei este necesar ca el să facă un pas în spate.  

Democrații discutau chiar despre cine ar putea fi în locul său: „Dacă aș fi Gavin Newsom sau Gretchen Whitmer, aș începe să dau telefoane în seara asta,” a spus unul dintre ei.

Analiștii politici cred că Trump a înregistrat o victorie atât de categorică în confruntarea cu contracandidatul său încât echipa sa de campanie nu va mai agrea participarea sa la o nouă dezbatere publică în compania lui Biden.

Alte stiri din Externe

Ultima oră