Donald Trump îi cere lui Putin să publice informații despre afacerile fiului lui Joe Biden: „Sunt sigur că știe”

30 Mar 2022
Donald Trump îi cere lui Putin să publice informații despre afacerile fiului lui Joe Biden: „Sunt sigur că știe”

Fostul președinte Donald Trump îi cere liderului rus Vladimir Putin să publice orice informații pe care le deține despre relațiile lui Hunter Biden cu oligarhii din Europa de Est. 

Intervievat marți, 29 martie, în emisiunea JustTheNews, de la mass-media Real America's Voice, Donald Trump a vorbit despre perioada în care Hunter Biden a lucrat în Ucraina pentru un grup de gaze. Era din 2014, când tatăl său era vicepreședintele lui Barack Obama la acea vreme.

Fostul președinte a citat un raport al Senatului din 2020 care dezvăluie că oligarhul rus Yelena Baturina, pe atunci soția primarului Moscovei, a oferit 3,5 milioane de dolari în urmă cu un deceniu unei companii co-fondate de fiul președintelui Joe Biden și a adresat întrebări fără răspuns despre de ce i-au fost dati acești bani

 „I-a dat 3,5 milioane de dolari și cred că Putin știe motivul. Cred că ar trebui să dezvăluie acest lucru”, a spus Trump într-un interviu din Mar O’Lago, Florida. „Cred că merităm să avem răspunsul. Sunt sigur că știe”.

Un mare juriu din Delaware a investigat afacerile lui Hunter Biden pentru posibile încălcări fiscale, probleme de lobby în străinătate și spălare de bani. Hunter Biden a recunoscut existența acestei investigații, dar a negat orice faptă greșită.

În timp ce l-a încurajat pe Putin să dezvăluie orice informații pe care le are despre afacerile familiei Biden, Trump a mai spus clar că l-a tratat pe Putin mai dur decât au facut-o democrații, blocându-i gazoductul NordSteam 2 către Europa, impunând sancțiuni Moscovei, îmbunătățind arsenalul nuclear al SUA și susținând finanțele slabe ale NATO.

„Sunt cel mai bun lucru care i s-a întâmplat NATO, pentru că i-am făcut să plătească. Deci, NATO are o mulțime de bani acum”, a spus el.

„Și în plus, asta e altceva, eu am fost cel care a blocat Nord Stream 2... L-am blocat. L-am încheiat. Rușii nu aveau de gând să înțeleagă. Și el [Biden] l-a redeschis!

Și apoi spun despre mine: „Ai fost drăguț cu Rusia. Eu am impus Rusiei cele mai mari sancțiuni”, a adăugat el.

Trump a spus că și-ar dori să afle mai multe despre relația lui Hunter Biden cu oligarhul ucrainean Nikolai Zlochevsky, proprietarul companiei de gaze Burisma Holdings, care l-a angajat pe fiul lui Biden în 2014 în consiliul său și i-a plătit sute de mii de dolari pe an. 

La acea vreme, Departamentul de Stat considera Burisma o companie coruptă care dădea mită oficialilor ucraineni și considera că relația lui Hunter Biden a creat aparența unui conflict de interese, deoarece tatăl său, pe atunci vicepreședintele Joe Biden, a supravegheat politica SUA-Ucraina.

„Acum, nu veți primi răspunsul de la Ucraina”, s-a plâns Trump, referindu-se la acuzațiile contra sa din 2020 pentru că a solicitat ajutorul Ucrainei în investigarea afacerilor lui Biden. 

Trump a spus că a încercat să ridice problema relațiilor lui Hunter Biden cu oligarhii în timpul alegerilor din 2020, dar a fost închis de prezentatorul Fox News de atunci, Chris Wallace.

Deloc surprinzător, remarcile au atras un răspuns din partea unei purtătoare de cuvânt a Casei Albe.

"Ce fel de american, darămite un fost președinte, crede că acesta este momentul potrivit să intre într-o discutie cu Vladimir Putin și să se laude cu legăturile sale cu Vladimir Putin? Există doar unul și este Donald Trump", a spus Kate Bedingfield reporterilor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră