„Este un geniu”: Donald Trump laudă strategia lui Putin cu privire la Ucraina

23 Feb 2022
„Este un geniu”: Donald Trump laudă strategia lui Putin cu privire la Ucraina

„Cât de deștept este”, a adăugat fostul președinte despre Vladimir Putin, lăudând în acelasi timp relația sa cu liderul rus, scrie Forbes

Fostul președinte Donald Trump a declarat marți că președintele rus Vladimir Putin a luat o decizie „genială” atunci când a recunoscut două state separatiste pro-Kremlin din estul Ucrainei și a ordonat trupelor ruse să treacă granița într-o așa-numită misiune de „menținere a păcii”, în timp ce a criticat răspunsul pe președintelui Joe Biden la criză.

Intr-un interviu acordat programului de radio conservator The Clay Travis and Buck Sexton Show, Trump l-a laudat pe Putin numindu-l „un tip care este foarte priceput”. Fostul președinte a susținut că Putin nu s-ar fi gândit niciodată să invadeze Ucraina în timp ce el era președinte, acuzându-l pe Biden pentru ceea ce el a numit sancțiuni „fără răspuns”, deși Trump nu a sugerat ce pedepse crede el că ar trebui să primească Rusia.

A fost a doua oară când Trump l-a criticat marți pe Biden, în timp ce l-a lăudat pe Putin, după aproape o lună de tăcere din partea fostului președinte cu privire la escaladarea crizei din Ucraina.

Într-o declarație de marți dimineață, Trump a remarcat că Rusia „a devenit foarte bogată în timpul administrației Biden” din cauza creșterii prețului petrolului, părând să dea vina pe administrație pentru creștere, în ciuda problemelor ample privind cererea și oferta globală.

Trump a fost adesea criticat în timpul președinției sale, chiar și de membrii propriului său partid, pentru că pare să aibă o relație confortabilă cu Putin și alți lideri autocrați.

sursa: Forbes

Alte stiri din Externe

Ultima oră