Hong Kong: se reia activitatea în baruri, săli de fitness și saloane de înfrumusețare

08 Mai 2020 | scris de A.A.
Hong Kong: se reia activitatea în baruri, săli de fitness și saloane de înfrumusețare

Autoritățile din Hong Kong anunță noi măsuri de relaxare: de astăzi permite deschiderea barurilor, sălilor de fitness, saloanelor de înfrumusețare și a cinematografelor. Pandemia de coronavirus pare a fi fost depășită în China, singurele cazuri raportate pozitiv sunt cele de import. De la începutul crizei, autoritățile au raportat aproape 84.000 de pacienți pozitivi și puțin peste 4.600 decese conform cifrelor oficiale ale Universității Johns Hopkins.

Încă de la primele ore ale dimineții au fost vizibile cozi în fața sălilor de fitness, angajații așteptându-și rândul pentru a le fi măsurată temperatura, transmite AFP.

Doris, o profesoară de yoga, a declarat că toate locurile disponibile de la ora sa au fost rezervate după săptămâni întregi în care s-a bazat doar pe comunicarea online. ”Sunt extrem de încântată de reluarea cursurilor și de abia aștept să-mi revăd elevii”, a declarat aceasta.

”Eram extrem de nerăbdător să-mi reiau antrenamentele fizice. Toate aceste măsuri ne demonstrează că viața revine la normal, chiar dacă măsurile aplicate de autorități nu au fost la fel de dure ca cele din Europa”, a precizat un client al sălilor de forță.

Unii antreprenori mult prea zeloși au decis să redeschidă activitatea chiar de la miezul nopții atunci când autoritățile au permis lucrul cu publicul.

Locuitorii Hong Kong-ului au fost extrem de încântați de deschiderea barurilor și au profitat de această nouă libertate încă de la primele ore ale dimineții.

Oficialii din Hong Kong au decis închiderea spațiilor ce ar fi permis un anumit grad de socializare de la începutul lunii aprilie când s-au confruntat cu un al doilea val de îmbolnăviri, importat din Europa și America de Nord.

Oficialii din domeniul sănătății au reușit să limiteze împrăștirea virusului aplicând politici extinse de testare în masă, anchete epidemiologice și tratament adecvat pentru fiecare pacient.

S-au raportat puțin peste 1000 de cazuri și doar 4 decese, iar de 18 zile, numărul celor infectați este sub 10 persoane în fiecare zi. Toți cei testați pozitiv sunt rezidenți ce s-au întorc din călătorii peste ocean și au fost plasați în carantină încă de la intrarea în țară.

Chiar dacă se aplică noi măsuri de relaxare, oficialii atrag atenția asupra pericolului de infectare și impus anumite reguli pentru ca activitatea comercială să poată continua.

Barurile pot să funcționeze la jumătate din capacitate cu o distanța între mese de minim 1,5 metri, iar muzica live și dansul sunt strict interzise.

Sălile de fitness, cinematografele și saloanele de înfrumusețare sunt obligate să distanțe clienții, să măsoare temperatura înainte de a le permite accesul în clădire și să pună la dispoziție dezinfectanți.

Cu privire la grupurile formate în spații deschise, numărul persoanelor a crescut de la 4 la 8.

Restaurantele nu au voie să facă rezervări pentru o masă mai mare de 8 locuri.

Cluburile de noapte și cele de karaoke rămân închise deoarece autoritățile consideră că riscul epidemiologic este prea mare.

Alte stiri din Externe

Ultima oră