Coronavirus în SUA: cum s-a răspândit pandemia în statele americane

08 Mai 2020 | scris de A.A.
Coronavirus în SUA: cum s-a răspândit pandemia în statele americane

Mii de oameni care au călătorit dintr-un stat în altul pe teritoriul Americii au început răspândirea noului coronavirus încă de la începutul lunii martie., precizează Business Insider.

The New Yok Times a prezentat rezultatul unui studiu care preciza că s-au analizat mutațiile genetice ale virusului și s-a ajuns la concluzia că aproape 65% dintre infectări au fost realizate în urma contractării virusului în orașul New York, apoi persoanele care s-au infectat au călătorit în toate statele contribuind la acelerarea răspândirii pandemiei.

”Avem suficiente dovezi pentru a declara că New York-ul a fost epicentrul pandemiei, iar de aici au plecat oameni infectați care au răspândit pandemia în toată țara”, a declarat Nathan Grubagh, cercetător în cadrul Universității Yale.

Acesta a declarat că dacă s-ar fi impus măsuri mai drastice de izolare și distanțare fizică, numărul celor infectați ar fi fost mult mai mic.

Școlile au fost închise în New York pe 15 mai și abia peste o săptămână guvernatorul Cuomo a impus măsuri de izolare a populației. Până la acea dată, statul a devenit zona zero de răspândire a pandemiei, fiind imposibil de limitat răspândirea virusului deoarece acest stat este tranzitat de zeci de mii de oameni.

În doar 5 zile, din 22 martie până pe 27 martie, numărul cazurilor confirmate a explodat de la 15.168 la 59.513 pacienți pozitivi.

Ultimele cifre oficiale prezintă o realitate sumbră: 327.400 de oameni au fost testați pozitiv doar în New York și 26.144 de oameni au pierdut lupta cu boala.

Kristian Andersen, expertul imunolog și profesor microbiolog din cadrul Scripps Research a declarat că americanii au pierdut bătălia cu pandemia, au ratat momentul oportun pentru a impune măsuri restrictive, iar marea majoritate a cazurilor vin din răspândirea comunitară. ”Tot aud că încercăm să găsim un țap ispășitor. Ne este vina nimănui, este vina noastră cu nu ne-am protejat”.

The Times a făcut o comparație între călătoriile efectuate în New York și numărul de cazuri din orașele unde s-au întors oamenii și au observat că acolo unde s-au reîntors cei mai mulți din excursii, a explodat numărul de confirmați în doar două săptămâni.

De asemenea s-a făcut o legătură între mutațiile virusului și s-a obsrvat că noul coronavirus a fost importat din Europa în New York, iar în Washington a fost adus din China.

 Benjamin Branham, purtător de cuvânt a Autorității Portuale din New York și New Jersey a declarat că au fost testați doar pasagerii care veneau din China, nu și din Europa.

Oficialii locali au condamnat atitudinea guvernului de a opri călătoriile strict din China, nu și din Europa.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a precizat că președintele a fost avertizat de consilierii epidemiologici asupra oricărui pericol care ar putea veni din orice colț al lumii și l-au sfâtuit să închidă granițele o perioadă. Președintele Trump anunța că nu s-a raportat niciun caz pozitiv în luna februarie, dar va fi contrazis după doar câteva săptămâni, medicii descoperind că existau deja decese de COVID-19 de la începutul lunii februarie.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră