Rusia depășește Germania și Franța ca număr de infectări cu noul coronavirus

07 Mai 2020 | scris de A.A.
Rusia depășește Germania și Franța ca număr de infectări cu noul coronavirus

Rusia a depășit atât Franța, cât și Germania ca număr de infectări plasându-se, astfel, pe locul al cincilea la nivel mondial, relatează The Guardian.

Primarul Moscovei a precizat că numărul real depășește cu mult cifrele oficiale ale îmbolnăvirilor din cauza pandemiei.

În ultimele 24 de ore, Rusia a raportat 11.231 de noi infectări, ajungând la 177.160 cazuri confirmate de la declanșarea pandemiei.

Mai mult de jumătate din aceste cifre vin din Moscova,  epicentrul pandemiei din Rusia, raportând miercuri 6.703 noi cazuri, ajungând la un total de 92.676 pacienți pozitivi.

Sergei Sobyanin, primarul Moscovei, a declarat că în urma unor studii și proiecții ale specialiștilor cifrele reale din capitala Rusiei se apropie de 300.000 de îmbolnăviri, de 3 ori mai multe decât cele declarate oficial.

Sobyanin, un apropiat al președintelui Vladimir Putin, a precizat că țara sa a cunoscut o creștere atât de mare a noilor cazuri datorită creșterii excesive a capacității de testare.

La nivel de țară, Rusia a efectuat peste 4,8 milioane de teste.

”Faptul că noi am putut să depistăm atât de repede, atât de multe cazuri este un mare plus pentru noi, nu un minus. Identificarea celor pozitivi ne ajută să carantinăm populația infectată și astfel reușim să împiedicăm răspândirea virusului”, a adăugat primarul.

Rata deceselor din Rusia este mult sub cifrele oficiale din alte țări ceea ce a ridicat câteva semne de întrebare. Până la ora actuală au fost raportate 1.625 decese COVID.

În ciudat numărului din ce în ce mai mare a celor testați pozitivi, Sobyanin a spus că se vede o amelioare a situației, numărul celor spitalizați tinde să se stabilizeze.

Putin a anunțat că susține planul primarului de a începe măsurile de ridicare a restricțiilor de circulație gradual începând cu 12 mai. Obligativitatea purtării măștii de protecție și a mănușilor trece către cetățeni pentru a preveni expunerea lor noului virus.

Alte stiri din Externe

Ultima oră