China refuză participarea OMS în investigarea noului coronavirus

02 Mai 2020 | scris de A.A.
China refuză participarea OMS în investigarea noului coronavirus

China a refuzat cererile Organizației Mondiale a Sănătății de a lua parte la o anchetă privind originile coronavirusului. ”Știm că unele investigații naționale sunt în curs, dar în acest moment nu am fost invitați să participăm”, a declarat pentru Sky News dr. Gauden Galea, reprezentantul OMS în China, preluat de Hotnews.

OMS și comunitatea de informații din SUA au ajuns la concluzia că coronavirusul este natural și nu a fost conceput prin inginerie genetică. Cu toate acestea, oficialii americani suspectează că agentul patogen ar fi putut fi ”scăpat” accidental dintr-un laborator, eventual de la Institutul de Virologie Wuhan sau Centrul pentru Controlul Bolilor din Wuhan.

Jurnalele de laborator „ar trebui să facă parte din orice raport complet, pentru o privire de ansamblu corectă asupra originilor virusului”, a spus dr. Galea.

Reprezentantul OMS a subliniat că „originile virusului sunt foarte importante, interfața animal-om este extrem de importantă și trebuie studiată. Prioritatea este să știm cât mai mult pentru a preveni reapariția. ”, a declarat ea.

Alte stiri din Externe

Ultima oră