IRESPONSABILITATE. În Washington se organizează petreceri COVID-19

07 Mai 2020 | scris de A.A.
IRESPONSABILITATE. În Washington se organizează petreceri COVID-19

În Washington se organizează petreceri cu intenția de a te infecta cu noul coronavirus și, astfel, dezvoltând imunitate. Autoritățile au intrat în alertă și au avertizat oamenii că este deosebit de periculos ceea ce încearcă ei să facă, relatează The Guardian.

Petrecerile denumite BYOC (bring your own coronavirus) „Vino cu propriul tău coronavirus” sunt organizate de persoane sănătoase pentru a se infecta cu noul coronavirus în speranța că vor grăbi procesul de vindecare și imunizare.

Oficialii sanitari din comitatul Walla Walla, Washington au început o campanie împotriva așa-ziselor petreceri cu COVID-19 unde persoane sănătoase stau în preajma celor testați pozitiv pentru a se infecta și a grăbi procesul de vindecare ulterioară.

Autoritățile au declarat că observă o creștere a numărului acestor petreceri în care persoane confirmate pozitivi stau în apropierea persoanelor sănătoase.

Marți, 94 de persoane din comitat au fost testate pozitiv cu coronavirus, inclusiv câțiva angajație ai unei fabrici de carne din apropiere. Multe dintre acestea au fost infectate ca urmare a acestor petreceri, a declarat Meghan DeBolt, directoarea departamentului pentru sănătatea comunității.

„Nu știm când au loc aceste evenimente. Auzim de ele doar după ce primim informații despre noi cazuri confirmate. Îi întrebăm cu privire la persoanele cu care au luat contact și ne răspund că au intrat în contact cu 25 de potențiali pacienți la o petrecere COVID-19. Este inacceptabil. Este iresponsabil”, a mai spus ea.

Statul Washington, unul dintre statele lovite puternic de coronavirus, a înregistrat 15.185 de cazuri și 834 de decese.

Ideea acestor petreceri vine din o practică mai veche a părinților care organizau astfel de petreceri pentru copiii lor pentru ca ei să se infecteze cu varicelă și să se imunizeze mai repede.

Autoritățile din mai multe state au ridicat semne de întrebare legate de posibilitatea ca oamenii să încerce în mod intenționat să se îmbolnăvească atunci când au început discuțiile despre potențialele pașapoarte de imunitate. Cei care ar obține astfel de documente ar putea să călătorească, să se întoarcă mai repede la muncă și să-și reia viața de dinaintea pandemiei.

DeBolt a declarat că astfel de acțiuni sunt extrem de iresponsabile, în condițiile în care cercetătorii nu au încă dovezi clare cu privire la capacitatea cuiva de a se reinfecta cu noul coronavirus după ce s-a vindecat.

„Persoanele care acționează în acest fel nu fac decât să pericliteze sănătatea publică. Nu este un act inocent. Ne va trage înapoi. Atunci când decidem noi măsuri de relaxare, nu ne uităm doar la cifrele de confirmați, ci și la responsabilitatea cetățenilor. Toate acestea vor duce la amânarea ridicării restricțiilor și la amânarea redeschiderii economiei”, a completat DeBolt.

Alte stiri din Externe

Ultima oră