Elon Musk suspendă preluarea Twitter, acțiunile se prăbușesc

13 Mai 2022
Elon Musk suspendă preluarea Twitter, acțiunile se prăbușesc

Antreprenorul spune că așteaptă detalii despre un audit care susține că conturile false reprezintă mai puțin de 5% dintre utilizatorii rețelelor sociale, scrie Le Figaro

Vânt de panică pe Wall Street. Într-un tweet postat vineri, Elon Musk a spus că „acordul [pentru preluarea Twitter] este temporar suspendat”. Acțiunea rețelei de socializare a scăzut imediat cu 25% în tranzacționarea pre-market, înainte de a se stabiliza la -15%.

Șeful Tesla și SpaceX spune că așteaptă mai multe detalii despre metoda de calcul dintr-un audit efectuat de Twitter și publicat la începutul lunii mai. Acesta din urmă susține că volumul de conturi false de pe platformă, care răspândesc spam și escrocherii, reprezintă aproximativ 5% din cei 229 de milioane de utilizatori zilnici monetizabili.

Prin comparație, Facebook a șters nu mai puțin de 6,5 miliarde de conturi false în 2021. Aceasta reprezintă de aproape trei ori volumul său de utilizatori activi.

O taxă de anulare de un miliard de dolari
Elon Musk a spus în mai multe rânduri că lupta împotriva conturilor false va fi una dintre prioritățile sale odată ce va deține rețeaua de socializare. Momentul anunțului său este surprinzător. „Această cifră de 5% a fost publicată acum câteva zile, trebuie să fi văzut-o deja. Toate acestea ar putea fi o încercare de a scădea prețul achiziției”, a spus un analist de la Hargreaves Lansdown către Reuters.

Prețul achiziției, acceptat la sfârșitul lunii aprilie de consiliul de administrație, este de 44 de miliarde de dolari, din care aproape 20 de miliarde provin din averea personală a lui Elon Musk. Miliardarul a vândut deja acțiuni Tesla pentru 8,5 miliarde de dolari în acest scop.

Potrivit acordului semnat între Elon Musk și consiliul de administrație al Twitter, antreprenorul va trebui să plătească taxe de reziliere de 1 miliard de dolari dacă renunță la preluarea rețelei de socializare.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră