Elon Musk vrea să ridice interdicția lui Trump pe Twitter

10 Mai 2022
Elon Musk vrea să ridice interdicția lui Trump pe Twitter

Elon Musk, care va cumpăra Twitter pentru 44 de miliarde de dolari și se prezintă ca un fervent apărător al libertății de exprimare, a anunțat marți, 10 mai, că intenționează să anuleze excluderea fostului președinte american Donald Trump de pe rețeaua de socializare, scrie Le Monde

Vorbind la o conferință organizată de Financial Times despre viitorul automobilului, șeful Tesla a calificat excluderea lui Donald Trump drept o decizie „greșită din punct de vedere moral și complet stupidă”. „Ceea ce vreau să încerc să spun (…) este că interzicerea lui Trump de pe Twitter nu îl împiedică să vorbească”, a adăugat Musk, crezând că ar „amplifica chiar [discursul său] din dreapta”.

Interdicțiile permanente ar trebui să fie „extrem de rare” și rezervate, de exemplu, pentru conturile false, a spus antreprenorul. „Asta nu înseamnă că oricine poate spune orice vrea, dacă spune ceva ilegal sau distructiv pentru lume, a adăugat Musk. Dar apoi trebuie să luați în considerare suspendările temporare sau tweet-urile „care sunt făcute invizibile” sau „cu un domeniu foarte limitat”. „Dar cred că interdicțiile permanente subminează în mod fundamental încrederea în Twitter ca loc public în care toată lumea își poate exprima opinia”, a spus el. Elon Musk a adăugat că dezgustul său față de interdicțiile permanente este împărtășit de cofondatorul Twitter și fostul CEO Jack Dorsey. 

Twitter a suspendat definitiv contul de Twitter al fostului chiriaș de la Casa Albă pe 8 ianuarie 2021, la două zile după ce activiștii pro-Trump au luat cu asalt Capitoliul, invocând în decizia sa „riscul de incitare la violență”.

Acest lucru nu l-a redus la tăcere pe acesta din urmă și, dimpotrivă, i-a făcut opinia și mai populară în rândul electoratului de dreapta din Statele Unite, a spus Elon Musk.

La sfârșitul lunii aprilie, fostul președinte a declarat pentru Fox News că nu se va întoarce pe platformă, ci va folosi propria sa platformă, Truth Social: „Sper că Elon va cumpăra Twitter pentru că va face îmbunătățiri acolo și este un om bun, dar Voi rămâne pe TrutsSocial. »

Alte stiri din Externe

Ultima oră