Rusia va viza sateliții Elon Musk pentru că au coordonat atacul asupra navei Moscova, Partidul Rusia Unită dezminte

16 Apr 2022
Rusia va viza sateliții Elon Musk pentru că au coordonat atacul asupra navei Moscova, Partidul Rusia Unită  dezminte

Forțele aeriene ruse au primit ordin să elimine sateliții lui Elon Musk pentru că au ajutat la scufundarea navei amiral Moscova, a declarat un oficial rus de rang înalt, scrie The Telegraph

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei și fost președinte rus, a declarat că serviciile de informații ruse au aflat că o lovitură cu rachete ucrainene care a lovit și scufundat crucișătorul de rachete Moskva la începutul acestei săptămâni a fost coordonată de un „grup de sateliți Starlink”.

„Comandantul șef a emis un ordin de a elimina un grup de sateliți Starlink aflat în prezent deasupra Federației Ruse, a zonei operațiunii militare speciale și a Mării Negre, pentru a asigura siguranța tuturor unităților care participă la operațiune, ” a spus domnul Medevdev.

SpaceX de la Musk a livrat terminale prin satelit în Ucraina la scurt timp după începutul războiului pentru a ajuta armata ucraineană cu privire la comunicații.

Între timp, o fabrică de hardware militar din capitala Ucrainei Kiev a fost lovită de lovituri sâmbătă dimineața, la o zi după ce forțele ruse au bombardat o unitate de rachete în afara orașului.

 

Actualizare: dupa publicarea stirii de catre The Telegraph, Partidul Rusia Unită care ar fi publicat declarația lui Medvedev despre sateliții Starlink spune că a fost publicată pe un site fals al fracțiunii partidului din Duma.

Alte stiri din Externe

Ultima oră