Proiectul „Pravda” al lui Elon Musk ar putea limita vizibilitatea media "mainstream"

07 Mai 2022
Proiectul „Pravda” al lui Elon Musk ar putea limita vizibilitatea media "mainstream"

Postările pe rețelele de socializare indică faptul că Elon Musk lansează un proiect de site web care ar permite publicului să evalueze credibilitatea jurnaliștilor și a instituțiilor media "mainstream" scrie radiodifuziunea belgiana RTBF.

Potrivit acestor afirmații, platforma numită „Pravduh.com” ar putea pune sub semnul întrebării fiabilitatea „media mainstream” și ar putea limita difuzarea acestora. Declarațiile lui Elon Musk despre această platformă datează de fapt din 2018. Patru ani mai târziu, compania „Pravda Corp” a fost înregistrată, dar nu există indicii că site-ul său se va concretiza într-o zi și nici că ar putea afecta notorietatea presei calificate drept „ mainstream”.

Un Tweet publicat pe 29 aprilie de contul „Și continuă” transmite un link către un articol care anunță acest lucru:

„Elon Musk oferă un site de rating pentru jurnaliști și mass-media”. Postarea, distribuită de aproape 4.000 de ori și „apreciată” de peste 11.000 de persoane la momentul scrierii acestui articol, sugerează că proiectul lui Elon Musk ar scoate în evidență „lipsa de credibilitate a presei” calificată drept „mainstream”.

Pe Facebook, grupul Jasper Maser transmite aceeași sursă o zi mai târziu, cu comentariul: „Iată pe cineva (Elon Musk) care ne va ajuta să punem presa la locul ei”. Postarea a generat peste 600 de interacțiuni.

Informația conform căreia Elon Musk ar dori să creeze un site de rating pentru jurnaliști și mass-media pentru a le evalua credibilitatea nu este nouă. Într-adevăr, anunțul făcut de șeful Tesla datează din 2018 și fusese raportat de multe mass-media.

 

O reacție la atenția presei considerată nefavorabilă Tesla
Prin intermediul Twitter, Elon Musk a spus pe 23 mai 2018: „Voi crea un site unde publicul să noteze adevărul fundamental al oricărui articol, să urmărească scorul de credibilitate al fiecărui jurnalist, editor sau publicație. Mă gândesc să-l numesc Pravda”. 

„Pravda” înseamnă „adevăr” sau „dreptate” în rusă și se referă la titlul ziarului Partidului Comunist din fosta URSS.

Anunțul a urmat plângerii șefului Tesla cu privire la atenția disproporționată a presei la accidentele în care sunt implicate mașinile electrice ale producătorului auto, pe care Elon Musk le deține.

Alte stiri din Externe

Ultima oră