Elon Musk spune pe twitter că ar putea muri „în circumstanțe misterioase”

09 Mai 2022
Elon Musk spune pe twitter că ar putea muri „în circumstanțe misterioase”

Elon Musk a sugerat că ar putea muri „în circumstanțe misterioase” într-un tweet criptic care părea să se refere la o amenințare a șefului agenției spațiale ruse, scrie NewYorkPost

„Dacă mor în circumstanțe misterioase, mi-a plăcut să te cunosc”, a spus Musk pe tweet duminică seară.

CEO-ul Tesla și SpaceX a postat tweetul de rău augur la scurt timp după ce a distribuit un mesaj din partea lui Dmitri Rogozin, care l-a acuzat că este „implicat în furnizarea de echipamente de comunicații militare forțelor fasciste din Ucraina ”.

„Și pentru asta, Elon, vei fi tras la răspundere ca un adult – indiferent cât de mult vei face prostul”, a adăugat fostul vicepremier rus, care acum conduce agenția spațială a țării. 

În februarie, Musk a furnizat Ucrainei terminale SpaceX Starlink, la cererea unor înalți oficiali guvernamentali care se temeau că țara va pierde accesul la internet din cauza atacurilor rusești. Terminalele primesc internet de la cei 2.000 de sateliți ai SpaceX, permițând utilizatorilor să se conecteze chiar dacă serviciul lor a fost deconectat.

Rogozin a acuzat duminică Starlink pentru că a permis „Batalionului Nazi Azov” să acceseze internetul, a raportat Fox News .

Rusia a citat în mod repetat Batalionul Azov — o unitate de gardă națională cu sediul la Mariupol — drept justificare pentru invazia sa în Ucraina într-un efort de „denazificare”.

În 2015, purtătorul de cuvânt al unității Andriy Diachenko a declarat pentru USA Today că până la 20% dintre membrii săi sunt naziști, dar că ideologia „nu are nimic de-a face cu ideologia oficială a Azov”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care este evreu, a negat cu fermitate afirmația că batalionul promovează nazismul.

Tweet-ul lui Musk a determinat-o pe mama lui, Maye Musk, să răspundă: „Nu este amuzant”.

„Îmi pare rău! Voi face tot posibilul să rămân în viață”, a asigurat-o fiul ei. 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră