Covid19: Strigătele îngrozitoare ale locuitorilor din Shanghai carantinați și disperați (video)

11 Apr 2022
Covid19: Strigătele îngrozitoare ale locuitorilor din Shanghai carantinați și disperați (video)

Devenit epicentrul contaminării cu coronavirus, orașul chinez Shanghai, al treilea cel mai populat de pe planetă, cu 26 de milioane de locuitori, este acum un oraș fantomă după două săptămâni de izolare. Iar strategia zero Covid pusă în aplicare de autoritățile sanitare pare să aducă în pragul disperării din ce în ce mai mulți locuitori, scrie LaLibre

Timp de unsprezece zile, 25 de milioane de locuitori au fost izolați în casele lor din Shanghai, după o nouă creștere a contaminărilor cu Covid-19. Extrem de rar în această țară, locuitorii nemulțumiți de lipsa de alimente au început să protesteze. Pe videoclipurile distribuite sâmbătă, 9 aprilie, pe Twitter, se aud strigăte venind din mai multe clădiri pe măsură ce se lasă noaptea. Aceasta este metoda pe care unii chinezi au descoperit-o pentru a-și exprima în mod deschis nemulțumirea față de restricțiile de sănătate.

France Inter a tradus cuvintele omului care vorbește în acest videoclip :

"La început, unii au strigat, apoi deodată, toată lumea a început să strige. Pentru că toți acești oameni nu știu cât va dura această izolare și de ce s-a decis măsura. Nu există nicio explicație. Am fost închiși pt. 7 zile. Nu numai că nu putem părăsi imobilul, dar nici măcar apartamentele noastre. Nu e în regulă, dacă durează mult, vor fi probleme."

Principala dificultate pentru locuitorii din Shanghai este să se poată hrăni singuri. Odată cu izolarea, majoritatea supermarketurilor sunt închise. Restricțiile de sănătate împiedică, de asemenea, societatile de delivery să lucreze. În multe case, frigiderele sunt goale.

În această altă publicație, descoperim că un locuitor și-a instalat frigiderul pe balcon, ușile deschise pentru a sublinia starea lui: complet gol.

Închiși acasă, locuitorilor acestui cartier din Shanghai li se amintesc măsurile sanitare printr-o dronă. „Controlează-ți dorința de libertate a sufletului”, ar indica dispozitivul în diferitele sale treceri, potrivit mai multor surse.

Această mișcare de furie îngrijorează autoritățile care se tem de o creștere a protestelor. În această dimineață, în cadrul unei conferințe de presă, guvernul local a anunțat măsuri care ar putea atenua tensiunea, în special impărțirea Shanghaiului în trei sectoare, cu o zonă restrânsă, o altă zonă de control și un alt așa-numit sector de prevenire. Teoretic, aceasta înseamnă că mai multe cartiere ar trebui să poată recâștiga libertatea de mișcare. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră