Covid19: „tusea de foca” un nou simptom care afectează copiii, spune un studiu american

03 Apr 2022
Covid19: „tusea de foca” un nou simptom care afectează copiii, spune un studiu american

Un studiu al cercetătorilor americani arată că unii copii infectați cu Covid-19 sufera de "crup", numită și „tuse de focă”, scrie RTL

De câteva săptămâni, epidemia accelerează din nou în mai multe țări europene afectând în mod special copiii. Un studiu american publicat la mijlocul lunii martie în revista Pediatrics indică faptul că varianta Omicron ar putea provoca complicații la cei mai tineri, victime ale „tusei de focă”, cunoscută mai frecvent sub denumirea de "crup" sau laringo-traheo-bronșită.

Între martie 2020 și ianuarie 2022, medicii de la Spitalul de Copii din Boston din Statele Unite au îngrijit 75 de copii pozitivi la Covid-19 și care sufereau de această infecție. Majoritatea erau băieți sub 2 ani, infectați cu varianta Omicron și 12% au trebuit internați, unii dintre ei la terapie intensivă.

Tusea de focă apare după o infecție virală. Provoacă umflarea laringelui, precum și respirație șuierătoare. Vorbim de „tuse de focă” pentru că printre simptome, o tuse răgușită și „latrătoare” seamană cu strigătul focilor. Aceste simptome pot duce la dificultăți de respirație, precum și la complicații la înghițirea anumitor alimente. Cu toate acestea, există tratamente și prognosticul vital al celor afectați nu este angajat.

Alte stiri din Externe

Ultima oră