Germania vrea ca masca sa fie obligatorie din octombrie până la Paște la fel ca anvelopele de iarna

17 Iun 2022
Germania vrea ca masca sa fie obligatorie din octombrie până la Paște la fel ca anvelopele de iarna

Față de creșterea cazurilor de Covid, Germania ia în considerare o nouă regulă: „O-O”, pentru „Oktober bis Ostern”. Masca ar putea deveni din nou obligatorie din toamnă până la Paște, scrie Blick citând ziarul DieWelt

Guvernul german are în vedere o nouă regulă privind purtarea obligatorie a măștii, pentru a se proteja de noile valuri epidemice puternice, spune ziarul „Die Welt am Sonntag” 

O regulă „O-O” este în discuție, asigură presa pe baza informațiilor guvernamentale. Aceasta nu este o noutate: este deja cunoscută pentru... cauciucuri de zăpadă. Primul O este pentru „Oktober” și al doilea pentru „Ostern”, Paște.

Masca ar deveni, așadar, obligatorie în același timp cu anvelopele de iarnă, iar populația ar trebui să o poarte în multe locuri publice: transport, unități medicale și case de bătrâni, dar și în magazine și restaurante. Extinderea la școli nu a fost încă decisă.

Presiune politică puternică
Potrivit ziarului, o astfel de măsură este luată în considerare – printre altele – în contextul viitoarei modificări la Legea privind protecția împotriva infecțiilor. Dar mai întâi va trebui să așteptăm, așa cum s-a convenit în cadrul coaliției, raportul de expertiză așteptat la sfârșitul lunii iunie cu privire la eficacitatea și riscurile măsurilor actuale de protecție anti-Covid.

Ministerul Federal al Sănătății a refuzat să comenteze. Potrivit „Die Welt am Sonntag”, un purtător de cuvânt a declarat doar că noua lege privind protecția împotriva infecțiilor este încă în curs de negociere în cadrul guvernului. Regulile actuale anti-Covid, care conțin acum doar câteva așa-numite măsuri „de bază”, expiră pe 23 septembrie.

Mai multe regiuni (așa-numitele Länder) au insistat de mult timp să se ia măsuri suplimentare de protecție, la fel ca și politicienii de stânga ai CDU/CSU, Verzii și SPD. FDP (Liberal Democrat) se opune acestui lucru, chiar dacă numărul de noi infecții cu Covid a crescut recent semnificativ – ca și în alte țări din Europa, dealtfel.

O evaluare a măsurilor în curs
Ministrul Sănătății, Karl Lauterbach, consideră că punctele principale ale noii legi privind protecția împotriva infecțiilor ar trebui prezentate înainte de vacanța de vară.

Karl Lauterbach a spus că comitetul german de experți pe Covid își va prezenta evaluarea măsurilor luate până acum la sfârșitul lunii iunie. El ar putea apoi să se pună de acord cu ministrul Justiției asupra conținutului legii, astfel încât instrumentele care vor fi disponibile în toamnă să fie clare. 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră