Germania suspendă vizele Schengen

13 Iun 2022
Germania suspendă vizele Schengen
Activiștii pentru climă și grupurile de stânga au convocat o demonstrație în masă la München, cel mai apropiat oraș important de Schloss Elmau, cu o zi înainte de începerea summitului din acest an și speră ca zeci de mii de oameni să participe, potrivit The National.

Controalele la frontieră vor avea loc numai în anumite ore și locații, dar pasagerii ar trebui să se aștepte la perturbarea traficului transfrontalier, a spus Ministerul de Interne.

Thomas Haldenwang, șeful serviciului de informații intern al Germaniei, a declarat săptămâna trecută că agenția sa lucrează cu colegi din alte țări pentru a evita amenințările la adresa G7.

Regulile Schengen permit țărilor să introducă temporar controale la frontieră dacă există o „amenințare gravă la adresa ordinii publice sau a securității interne”.

Acest lucru a fost invocat de membrii Uniunii Europene în timpul pandemiei de coronavirus, dar și din cauza altor amenințări precum terorismul și crima organizată.

Legislația UE spune că controalele ar trebui să fie o ultimă soluție și să fie menținute la „minimul strict”. Regulile speciale ale Germaniei vor dura până pe 3 iulie.

 

Sursa: The National

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră