Un copil a descoperit o tabletă de lut veche de 3500 de ani, într-o regiune din sudul Israelului

27 Mai 2020 | scris de A.V.
Un copil a descoperit o tabletă de lut veche de 3500 de ani, într-o regiune din sudul Israelului Galerie foto (2)

Un băiat în vârstă de şase ani a descoperit o tabletă de lut veche de 3.500 de ani, din perioada canaanită, considerată unică de către arheologi, în timpul unei plimbări cu părinţii lui într-o regiune din sudul Israelului, informează israel21c.org.

Membrii acelei familii se plimbau în proximitatea satului Re’im din sudul Israelului, în martie, când băiatul a descoperit o mică tabletă pătrată care avea gravată pe ea siluetele a doi oameni, au precizat luni reprezentanţii Autorităţii pentru Antichităţi din Israel.

Artefactul a fost predat imediat autorităţilor israeliene.

Arheologii IAA, Saar Ganor, Itamar Weissbein și Oren Shmueli Arheologii cred că tableta a fost realizată în epoca bronzului târziu, între secolele XII și XV î.Hr. În această perioadă, Imperiul Egiptean a condus Canaanul.

Tableta arată un soldat care poartă un fel de kilt şi o curea şi care împinge un rival capturat şi complet gol, ale cărui mâini sunt legate la spate. Potrivit experţilor israelieni, artistul care a creat acea tabletă a dorit să exprime umilirea războinicului captiv.

Autorităţile israeliene spun că descoperirea va ajuta investigaţiile ce vizează oraşul Yerza din Canaan, vechi de milenii şi acoperit de nămol.

Canaaniţii au fost o populaţie ce a trăit în acea zonă, care, potrivit unor texte străvechi, ar fi inclus părţi din actualul teritoriu al Israelului, Teritoriile Palestiniene, Liban, Siria şi Iordania.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră