Cercetători de la Universitatea Technion din Israel au creat masca de protecție care se auto-dezinfectează

25 Mai 2020 | scris de A.V.
Cercetători de la Universitatea Technion din Israel au creat masca de protecție care se auto-dezinfectează

În Israel, cercetătorii de la Universitatea Technion din Haifa au realizat o mască de protectie care se autodezinfectează, într-un moment în care întreaga planetă caută soluții de protecție contra noului coronavirus.

Facultatea de Știința Materialelor și Inginerie a solicitat un brevet la 31 martie în Statele Unite - țara cea mai afectată de epidemia de coronavirus, scrie corespondentul Radio România Actualități în Israel, Dragoș Ciocîrlan, în pagina sa de Facebook.

Până la această oră, în Statele Unite s-au înregistrat  1,68 milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și peste 98.000 de decese.

Procesul de dezinfectare în sine are loc atunci când stratul din fibre de carbon din mască se încălzește în urma conectarii  măștii la o sursă de curent, de exemplu cu un încărcător de telefon mobil. Căldura aplicată pe masca realizată de Technion distruge virusurile prin simpla conectare a măștii la o priză.

Măștile realizate de Technion sunt reutilizabile și sunt creația decanului facultății, profesorul Yair Ein-Eli și a grupului său de lucru.

Masca distruge virusurile cu care intră în contact, prin încălzire. Curentul de intensitate mică (2 A) este suficient pentru ca procesul de dezinfectare să fie pornit la acest tip de mască. Cercetătorii speră ca masca să poată fi comercializată la un preț de circa 1 dolar.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră