Echipa de robotică AutoVortex România a câștigat Locul 1 la Campionatul Internațional din Libia

22 Feb 2022 | scris de A.V.
Echipa de robotică AutoVortex România a câștigat Locul 1 la Campionatul Internațional din Libia

Echipa de robotică AutoVortex România, coordonată de profesorul Ionuț Panea,  a câștigat locul 1 la Campionatul Internațional de Robotică din Libia și a obținut calificarea oficială la Campionatul Mondial de Robotică din SUA!

Cei doi roboți ai Echipei României s-au aliat şi au jucat finala împotriva celor mai bune echipe din Libia şi Sudan, reuşind să treacă de semifinale şi să câştige decisiv finala cu cel mai mare punctaj.

În urma câştigării medaliei de aur şi a locului 1, Echipa Națională de Robotică a României AutoVortex a obținut invitația de a participa la Campionatul Mondial de Robotică ce se va desfăşura fizic în perioada 20-23 aprilie 2022 la Houston, SUA.

Echipa a fost compusă din următorii elevi iscusiți şi neînfricați care au condus roboții României spre victorie: Cudrici Dimitrie Sebastian – Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din Bucureşti, Boabeş Răzvan Mihai – Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din Bucureşti, Dicu Maria Ioana – Colegiul Național Grigore Moisil din Bucureşti, Hănțăscu Florin Adrian – Colegiul Național de Informatică Spiru Haret din Suceava şi Costea Alexandru Ionuț de la Mark Twain International School of Bucharest.

Echipa este mentorată de studenta eminentă Lipianu Ana Andreea de la Universitatea Politehnică din Bucureşti şi coordonată de asist. univ. dr. Panea Ionuț Valentin din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră