România a câştigat locul întâi la Campionatul Internaţional de Robotică din Africa de Sud

21 Mai 2019 | scris de Marina Constantinoiu
România a câştigat locul întâi la Campionatul Internaţional de Robotică din Africa de Sud Galerie foto (2)

Îi vezi postând în pagina lor de Facebook etapă cu etapă pregătirile pentru concurs şi îţi zici, în sinea ta, că e deja banal, iar vor lua locul întâi. Superficial, fără să te gândeşti prea mult la sacrificiile din spatele victoriilor, eşti un spectactor al frumuseţii. Am întâlnit şi tineri frumoşi şi ambiţioşi în România, iar ei fac parte din echipa AutoVortex.

Acum a fost să fie Africa de Sud, unde România a câştigat la 18 mai locul întâi la Campionatul Internaţional de Robotică din această ţară, prin alianţa echipelor AutoVortex şi AutoVortex Fan Curier.

 

AutoVortex este un club de robotică, care reprezintă România la concursurile internaţionale. Şi de obicei le câştigă.

În ţară, în spatele victoriilor, este multă muncă, timp liber sacrificat, efort din partea părinţilor. Copiii de la AutoVortex construiesc, programează în JAVA şi testează roboţi de luptă sub îndrumarea antrenorului. În cazul lor, antrenorul de talente este profesorul Ionuţ Panea.

Roboţii lor se luptă efectiv în ring contra roboţilor adversari, iar fiecare etapă de concurs generează adrenalină cât pentru un stadion.

Liceenii din echipă, băieți și fete, construiesc fiecare robot de la zero: îl proiectează pe calculator, scot piesele la o imprimantă 3D, îl programează.

AutoVortex România are în palmares multe concursuri internaționale câștigate, iar scopul final al acestor competiții este acela de a-i încuraja pe tineri să se implice în proiecte multidisciplinare, care să-i provoace să îmbine noțiunile de matematică, fizică și informatică pentru a crea roboți.

Priviţi-i la muncă, priviţi-i bucurându-se de victorii, distrându-se. Şi hai să recunoaştem împreună că sunt frumoşi!

 

Alte stiri din It

Ultima oră