Fauci avertizează că americanii s-ar putea confrunta cu o nouă izolare din cauza răspândirii noii variante de COVID-19

21 Mar 2022
Fauci avertizează că americanii s-ar putea confrunta cu o nouă izolare din cauza răspândirii noii variante de COVID-19

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase, i-a avertizat pe americani săptămâna aceasta că s-ar putea confrunta în curând cu măsuri suplimentare de izolare din cauza COVID-19 în cazul în care o nouă tulpină a virusului duce la creșterea numărului de cazuri, scrie FoxNews.

Fauci, care servește și ca consilier al președintelui Biden , a spus că subvarianta BA.2 ar putea crește în curând rata infecțiilor în America. El a sugerat că americanii ar trebui „să poată pivota” înainte și înapoi între un mod de viață mai comun și măsurile care au fost luate în încercarea de a încetini răspândirea virusului la apogeul pandemiei.

„Dacă, de fapt, vedem o întorsătură și o renaștere, trebuie să fim capabili să ne întoarcem la orice grad de atenuare care este proporțional cu situația”, a spus Fauci joi în timpul unui interviu pentru CNN.

„Nu putem spune doar: „Am terminat. Vom merge mai departe”. Trebuie să fim capabili să fim flexibili pentru că avem de-a face cu o situație dinamică”, a adăugat el, remarcând că noua variantă este mai puțin fatală decât varianta Omicron. „Mortalitatea generală este de fapt în scădere. Este o situație foarte interesantă în care cazurile sunt în creștere, dar, în acest moment, nu pare să fie vreun grad de severitate”.

Fauci a spus că „nu va fi surprins în următoarele câteva săptămâni, având în vedere faptul că am început să ne deschidem, și avem o creștere în varianta BA.2, că vom vedea o creștere a cazurilor”.

Fauci pare să respingă îngrijorarea cu privire la poverile economice paralizante asociate cu măsurile de izolare sau alte măsuri de precauție.

O meta-analiză a mai multor studii de la Universitatea Johns Hopkins din februarie a constatat că blocările din timpul primului val de COVID-19 din primăvara anului 2020 au redus doar mortalitatea COVID-19 cu 0,2% în SUA și Europa .

„În timp ce această meta-analiză concluzionează că închiderile au avut puține sau deloc efecte asupra sănătății publice, ele au impus costuri economice și sociale enorme acolo unde au fost adoptate”, au scris cercetătorii. „În consecință, politicile de izolare sunt neîntemeiate și ar trebui respinse ca instrument de politică pentru pandemie”.

Un studiu al Comisiei Naționale pentru COVID-19 și Justiție Penală anul trecut a constatat că incidentele de violență domestică au crescut cu 8,1% în SUA, după ce au fost emise ordine de izolare. 

Au existat, de asemenea, preocupări medicale suplimentare cu privire la impactul măsurilor de izolare.

New England Journal of Medicine a analizat impactul psihologic al persoanelor aflate în carantină, constatând „numeroase rezultate emoționale, inclusiv stres, depresie, iritabilitate, insomnie, frică, confuzie, furie, frustrare, plictiseală și stigmatizare asociate cu carantină, dintre care unele au persistat după carantina a fost ridicată”.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră