CEO-ul Pfizer spune că a patra doză de vaccin este „necesară” din cauza scăderii imunității

14 Mar 2022
CEO-ul Pfizer spune că a patra doză de vaccin este „necesară” din cauza scăderii imunității

Majoritatea oamenilor vor trebui să primească o a patra doză de vaccin COVID-19 pentru a fi protejați de virus, a declarat duminică șeful Pfizer, spune New York Post.

„Este necesar pentru majoritatea” oamenilor, a spus CEO-ul Albert Bourla în timpul unui interviu la „Face The Nation” de la postul CBS, când a fost întrebat dacă americanii se pot aștepta să primească vaccinuri anuale de rapel COVID în fiecare toamnă.

Regimul de două doze inițiale plus un rapel nu este capabil să protejeze împotriva variantelor și scade prea repede în putere, a recunoscut Bourla – făcând inevitabile injecții suplimentare.

„În acest moment, protecția pe care o obțineți de la a treia [doză], este suficient de bună – de fapt destul de bună pentru spitalizări și decese – nu este atât de bună împotriva infecțiilor, dar nu durează foarte mult”, a spus el.

Pfizer și alte companii lucrează la vaccinuri care să protejeze împotriva oricăror variante viitoare.

„ Omicron a fost prima variantă care a reușit să evite, într-un mod priceput, protecția imunitară pe care ni-o oferă, dar și prin aceea că durata protecției nu durează foarte mult”, a spus Bourla în emisiunea lui Margaret Brennan. .

„Ceea ce încercăm să facem și lucrăm cu multă sârguință în acest moment este să facem nu numai un vaccin care să protejeze împotriva tuturor variantelor, inclusiv împotriva Omicron, ci și ceva care să poată proteja cel puțin un an.”

Sursa: New York Post

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră