Austria reintroduce măștile obligatorii FFP2 în interior pe măsură ce cazurile de Covid cresc

18 Mar 2022
Austria reintroduce măștile obligatorii FFP2 în interior pe măsură ce cazurile de Covid cresc

Guvernul federal al Austriei a reintrodus unele reguli Covid după ce s-a constatat un număr record de infecții în țară, scrie ziarul austriac The Local.

Austria va reintroduce obligatia de a purta mască FFP2 pentru toate zonele interioare începând cu 23 martie, a declarat vineri ministrul Sănătății Johannes Rauch.

Ministrul Sănătății a explicat că un regulament specific care impune măștile ar trebui să fie gata până miercuri. Totuși, nu a exclus și nici nu a confirmat posibilitatea unui mandat și în școli. Ministrul a spus că va clarifica problemele juridice cu Ministerul Educației în zilele următoare.

Rauch a declarat că relaxarea măsurilor anunțate la începutul lunii au fost luate pe baza scăderii numărului de cazuri, dar acel scenariu nu a apărut. În plus, situația din spitale este „îngrijorătoare”, a spus ministrul.

 

Nu se va schimba nimic în ceea ce privește sistemul de testare, care introduce o limită lunară de 5 teste PCR și 5 teste antigen pentru rezidenți. Cu toate acestea, există acum o recomandare oficială a guvernului de a lucra de acasă ori de câte ori este posibil.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră