Neînţelegeri cu soţul sau soţia? Hotelul care te ajută să divorţezi într-un singur weekend

19 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Neînţelegeri cu soţul sau soţia? Hotelul care te ajută să divorţezi într-un singur weekend

Un hotel de lux de cinci stele, cu şampanie la rece şi un pat de dimensiuni regale. Pentru unele cupluri ar putea fi o invitaţie la romantism, dar pentru altele, este exact contrariul. Este primul hotel pentru divorţuri din Marea Britanie, relatează dailymail.co.uk.

În ton cu ultimele trenduri privind divorţurile rapide, hotelul oferă un pachet exclusiv care, cu ajutorul unor avocaţi şi mediatori, permite cuplurilor să ajungă la o înţelegere într-un singur weekend şi să semneze actele de despărţire.

Singura condiţie pentru a apela la serviciile acestui hotel este ca înainte de a se caza, soţul şi soţia să se afle termeni amiabili şi să-şi vorbească.

Costul pachetului de servicii la acest hotel este între 6.000 şi 10.000  de lire sterline, ceea ce reprezintă doar o mică parte din costurile unui divorţ în Marea Britanie, respectiv 70.000 de lire sterline.

Pentru această sumă, cuplurile nu numai că obţin un divorţ rapid, dar au acces la facilităţile oferite de un hotel de cinci stele, inclusiv tratamente spa şi mese rafinate. 

Compania din spatele acestui nou concept privind divorţurile este o firma olandeză, DivorceHotel International, care spune că oferă un mod pozitiv de a pune capăt unui mariaj, în locul tradiţionalelor luni de negociere.

Firma olandeză a lansat această abordare extrem de modernă acum 5 ani şi de atunci sute de cupluri au divorţat în termeni amicali. Şapte hoteluri obişnuiesc să ofere weekend-uri de divorţ în Olanda (cinci) şi  în New York (unul). Compania vrea să se extindă şi în America, la Los Angeles şi Miami. 

Tom şi Kate, un cuplu britanic căsătorit de 24 de ani, au decis acum trei luni să divorţeze, chiar dacă sunt bunici. Tom mărturişeşte că nu există oportuniţăţi pentru cuplurile care vor să rămână prietene şi după divorţ, sistemul actual nefăcând altecava decât să-i asmută unul împotriva celuilalt.

Este şi motivul pentru care apreciază hotelul destinat divorţurilor, aflat în York. "Nu este vorba de o victorie pe termen scurt, ci despre meţinerea unei relaţii pe termen lung", a explicat el.

La rândul ei, Kate povesteşte că avocatul pe care l-a avut înainte erau un personaj înfricoşător care încerca să o influenţeze, spunându-i lucruri neadevărate despre soţul ei.  "Cred că foarte multe persoane au ajuns la proces deoarece nu ştiau că există alternative", a adăugat ea.

Alte stiri din Life style

Ultima oră