Zelensky se află la biroul lui din Kiev: „nu mă ascund și nu mi-e frică de nimeni”

08 Mar 2022
Zelensky se află la biroul lui din Kiev: „nu mă ascund și nu mi-e frică de nimeni”

Președintele ucrainean Volodomir Zelensky a lansat un nou videoclip la mijlocul nopții de luni spre marți, în care își adună oamenii și condamnă bombardamentele rusești asupra zonelor civile, scrie CNN.

Într-un discurs de nouă minute, din spatele biroului său, la Palatul Prezidențial, Zelensky a spus că „armata ucraineană își menține pozițiile”. El a adăugat că rămâne la Kiev și „nu se teme de nimeni”.

Zelensky începe videoclipul îndreptându-și telefonul pe fereastră, demonstrând sfidător că se află la biroul lui din Kiev și nu se ascunde.

Eu stau aici, la Kiev, pe strada Bankova. Nu mă ascund și nu mi-e frică de nimeni. (Voi rămâne aici) atâta timp cât este necesar să câștigăm în războiul nostru patriotic”, spune el, potrivit unei traduceri Sky News.

El spune că negocierile cu Rusia sunt în desfășurare, dar promite că vor fi respinse și pagubele vor fi reconstruite.

Nu ne retragem”, spune el, descriind „coșmarul” pe care rezistența ucraineană l-a adus asupra Moscovei.

”Vom reconstrui totul. Vom face orașele noastre pe care ocupantul le-a distrus mai bune decât orice oraș din Rusia.”

Dar, de asemenea, atacă rușii pentru ceea ce el descrie drept campanii inumane de bombardare, inclusiv o bombă care a distrus o fabrică de pâine, ucigând mai mulți oameni și distrugerea unei biserici.

„Au bombardat o fabrică de pâine. De ce? O veche fabrică de pâine”, spune el. „Cine trebuie să fii ca să faci așa ceva?”

„Și au distrus o altă biserică din regiunea Zhytomyr, Biserica Sfintei Fecioare construită în 1862. Aceștia nu sunt oameni”, adaugă el.

"Vom vorbi. Vom insista asupra discuțiilor până vom găsi o modalitate de a spune poporului nostru: așa vom ajunge la pace".

Președintele urmează să se adreseze parlamentarilor, marți, cu ecrane video mari fiind aduse pentru mesajul său la ora 17:00.

Alte stiri din Externe

Ultima oră