Franța trimite iod si „produse medicale” în Ucraina

07 Mar 2022
Franța trimite iod si „produse medicale” în Ucraina

Acest ajutor urmărește să protejeze ucrainenii împotriva riscului unui accident nuclear în timpul luptei cu armata rusă, scrie BFMTV.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) și-a exprimat duminică „îngrijorarea profundă” cu privire la centrala nucleară ucraineană din Zaporojie, cea mai mare din Europa, pe care Rusia a confiscat-o vineri.

Franţa a trimis Ucrainei „diverse produse medicale”, inclusiv iod, pentru a se proteja de riscul unui accident nuclear în timpul luptelor cu armata rusă, a declarat duminică seara ministrul său de Externe, Jean-Yves Le Drian.

„Da, am trimis diferite produse medicale”, a spus Jean-Yves Le Drian pe canalul France 2, ca răspuns la o întrebare despre posibila expediere de iod în Ucraina. „Am trimis o mulțime de echipamente medicale, asta face parte”, a confirmat ulterior el pe canalul France 5.


„2,5 milioane de doze de iod” vor fi trimise în zilele următoare
Anterior, ambasadorul Franței în Ucraina, Etienne de Poncins, spusese pentru BFMTV despre furnizarea în zilele următoare a „2,5 milioane de doze de iod pentru a putea alunga orice pericol nuclear”.

Sursa: BFMTV.

Alte stiri din Externe

Ultima oră