Zelensky face apel la proteste în toata lumea: iesiți din birourile, casele, școlile și universitățile voastre pentru a sprijini Ucraina

24 Mar 2022
Zelensky face apel la proteste în toata lumea: iesiți  din birourile, casele, școlile și universitățile voastre pentru a sprijini Ucraina

La o lună de la începutul conflictului, președintele ucrainean face apel la o mobilizare mondială pentru pace, scrie BFMTV.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut miercuri seară cetățenilor din întreaga lume să iasă în stradă pentru a protesta împotriva invaziei Rusiei în țara sa.

„Iesiți cu simbolurile ucrainene pentru a apăra Ucraina, pentru a apăra libertatea, pentru a apăra viața!” a lansat el într-un mesaj video în engleză. „Întâlnește-te în piețe, în stradă, arată-te și fă-te auzit!”

Iesiți  din birourile, casele, școlile și universitățile voastre. Veniți în numele păcii, veniți cu simboluri ucrainene pentru a sprijini Ucraina, pentru a sprijini libertatea, pentru a susține viața." 

În discursul său de seară, președintele Ucrainei a îndemnat oamenii din întreaga lume să-și arate sprijinul pentru țara sa, adunându-se în centrele orașelor și făcându-se „vizibili și auziți”. 

„Acesta este doar începutul pentru Rusia, pe pământul ucrainean”, a spus el.

„Rusia încearcă să înfrângă libertatea tuturor oamenilor din Europa, a tuturor oamenilor din lume.

"Trebuie să oprim cu toții Rusia. Lumea trebuie să oprească războiul. Sunt recunoscător tuturor celor care lucrează în sprijinul Ucrainei, în sprijinul libertății. Dar războiul continuă. Teroarea împotriva civililor continuă. A trecut o lună! Atât de mult!

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră